ПоддержатьУкраїнська

У столиці затримали 4 тонни контрабанди компанії "Преміум-пакет", яка працювала під дахом СБУ

StopCor
StopCor

StopCor

У столиці затримали 4 тонни контрабанди компанії 'Преміум-пакет', яка працювала під дахом СБУ

Державне бюро розслідувань відкрило справу за фактом нелегально ввезених в Україну чотирьох тонн брендового одягу компанії Преміум-пакет, власник якої не потрапив до санкційного списку контрабандистів. Одяг виявили під час огляду вантажа на борту літака Boeing 737 рейсу Стамбул-Бориспіль, який здійснив аварійну посадку в Одесі 20 травня. Про це повідомив журналіст та головний редактор "Цензор.Нет" Юрій Бутусов, передає "НВ".

 Фото: Facebook

За його словами, під час огляду на борту виявили комерціний вантаж одного з найбільших поштових операторів Преміум-пакет. Там виявили чотири тонни одягу відомих світових брендів. Бутусов каже, що це якісні контрафактні підробки, вартість яких може оцінити лише експертиза.

"Скандал в тому, що весь цей вантаж не задекларований як імпорт, і за нього не покладено сплата митних зборів, Преміум-пакет все це оформив просто як посилки громадян вагою по 50 кг", — наголосив журналіст.

У п’ятницю, 28 травня, ДБР оглянуло вантаж, перевірило документи, серед яких не було вантажної декларації. За даним фактом ДБР розпочало розслідування, пише Бутусов.

"Контрабанда у нас поки що не кримінальна відповідальність, але заплатити все митні збори вантажовласники зобов’язані. Справа тут в іншому — очевидно, що просто випадково попалися перевізники, коли замість обумовленого коридору поставки аварійний літак сів в іншому аеропорту", — написав він.

Журналіст додав, що власниками компанії Преміум-пакет є громадянин Німеччини Олександр Акст і громадянин України Леонід Мейтін, які, за словами Бутусова, багато років використовують її як канал для завезення контрабанди та ухилення від сплати податків, користуючись такою схемою. Бутусов заявив, що вона працює «під дахом Служби безпеки України», а її куратором називають Андрія Наумова — начальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ.

20 травня в аеропорту Одеси літак авіакомпанії МАУ рейсу рейс PS712 / AUI712 Стамбул-Бориспіль здійснив аварійну посадку. За даним ЗМІ, в одному з двигунів літака відбулося різке падіння тиску мастила.

У квітні РНБО запровадила персональні санкції щодо понад 20 українських громадян, які потрапили до списку найбільших контрабандистів. Пізніше президент Володимир Зеленський своїми указами затвердив рішення про санкції.

У Службі безпеки України в коментарі НВ заявили, що проти топ-10 контрабандистів з першої частини списку санкцій відкрито кримінальні провадження.

Як повідомляв "СтопКор" раніше, в РНБО представлять звіт про аудит резиденцій в Конча-Заспі та Пущі-Водиці.

Другие новости