ПоддержатьУкраїнська

У ВР відзвітували щодо розслідування корупції в Асоціації футболу України

StopCor
StopCor

StopCor

У ВР відзвітували щодо розслідування корупції в Асоціації футболу України

Тимчасова слідча комісія Верховної Ради України з питань розслідування можливих корупційних дій очільника Асоціації футболу України Андрія Павелка відзвітувала щодо поточного ходу справи та запросила ЗМІ, активістів, громадські організації та небайдужих громадян до співпраці. Про це заявив член ТСК, народний депутат Григорій Мамка на організаційному засіданні комісії, яке відбулося 28 листопада.

 Григорій МамкаФото: скріншот

"Ми розпочали роботу ТСК, обрали секретаря, проголосували за чотири напрямки діяльності ТСК. Закликаємо засоби масової інформації надавати інформацію для того, щоб ми проводили її аналіз. Ми проголосували за напрямок роботи щодо розслідування кримінальних проваджень правоохоронними органами стосовно того, що ми почули від журналістів, активістів, громадських організацій, закордонних зокрема. Факти внесені, але правоохоронна система не працює, не розглядає їх протягом більш ніж двох років. Ми також проголосували за включення до порядку денного і відпрацювання напрямку щодо розслідування розтрати бюджетних коштів службовими чи посадовими особами", – повідомив пан Мамка.

 У Києві ТСК розглядає справу про корупцію у федерації футболу Фото: ''СтопКор''

Нагадаємо, минулого тижня Генпрокуратура підтвердила наявність п'яти кримінальних проваджень проти Української асоціації футболу і її президента Андрія Павелка.

У жовтні в ефір вийшло розслідування журналіста "СтопКору" Кирила Вольного "Корупційний хет-трик Андрія Павелка", де було викрито корупційні схеми заробітку Федерації футболу України та розкішний спосіб життя її очільника.

Зокрема, коли пан Павелко очолював бюджетний комітет парламенту, "кишенькове" підприємство ФФУ забезпечили державним фінансуванням на 270 мільйонів гривень на рік.

15 листопада Верховна Рада ухвалила постанову про утворення Тимчасової слідчої комісії ВР з розслідування можливого порушення законодавства президентом УАФ Андрієм Павелком. За постанову проголосувало 260 депутатів.

Другие новости