ПоддержатьУкраїнська

Україна висловила протест і попередила про відповідальність за вибори в Криму

StopCor
StopCor

StopCor

Україна висловила протест і попередила про відповідальність за вибори в Криму

МЗС України висловлює протест та засуджує протиправну організацію та проведення РФ 13 вересня 2020 року так званих виборів в анексованому Криму. Такі дії Кремля назвали порушенням суверенітету і територіальної цілісності України.

 Фото: QHA

Про це повідомили в пресслужбі українського МЗС, передає "112.ua".

"Автономна Республіка Крим і місто Севастополь є тимчасово окупованими територіями України, правовий режим яких визначається нормами міжнародного гуманітарного права. Проведення Російською Федерацією псевдовиборів на територіях Автономної Республіки Крим та м.. Севастополь є нелегітимним, а їх результати не матимуть жодних юридичних наслідків", - йдеться в повідомленні.

В українському МЗС додали, що так звані вибори "губернатора Севастополя" і "депутатів" в "Раду Криму" і"Сімферопольську місцеву раду" є грубим порушенням Конституції і законодавства України, а також основоположних норм і принципів міжнародного права.

"Всі причетні до підготовки та проведення незаконного "голосування" в тимчасово окупованому Криму будуть нести відповідальність відповідно до законодавства України", - додали в українському зовнішньополітичному відомстві.

МЗС України закликало іноземні держави і міжнародні організації засудити незаконні дії РФ і чітко заявити про невизнання результатів так званих виборів на тимчасово окупованих територіях Автономної Республіки Крим і міста Севастополь, а також посилити політико-дипломатичний тиск на Російську Федерацію, в тому числі шляхом розширення санкцій.

Другие новости