ПоддержатьУкраїнська

Україна втрачає 2 млрд доларів на рік через корупцію, – міжнародні експерти

StopCor
StopCor

StopCor

Україна втрачає 2 млрд доларів на рік через корупцію, – міжнародні експерти

Підкуплені посадовці, продажні політики, кумівство – через це світова економіка щороку втрачає близько 2 трлн доларів, і вітчизняні хабарники в цьому рейтингу не пасуть задніх. У світі антикорупційний рух налічує кілька сотень організацій та інституцій, покликаних боротися з проявами корупції у всіх щаблях влади. В Україні цю місію виконує, зокрема, ГО «Стоп корупції»

https://www.youtube.com/watch?v=_dNCQoyLTqM

Згідно з дослідженнями, корупція входить до двох головних проблем українців за значущістю. Два річних бюджети Нацполіції або 2 мільярди доларів – саме такої суми українська скарбниця щороку недораховується через корупцію, за оцінкою МВФ.

«Верхівка, так звана еліта, завжди дозволяла собі більше. Держслужбовці плутають державну службу з бізнесом, а грабунок – із заробітком», – зазначає координатор ГО «Стоп корупції» Роман Бочкала.

 Координатор ГО ''Стоп корупції'' Роман Бочкала Фото: СтопКор

Наразі в Україні діє кілька десятків антикорупційних рухів, однією з провідних є громадська організація «Стоп корупції», яка вже кілька років веде війну з хабарниками й здирниками. Чимало розслідувань «СтопКору» лягли в основу кримінальних проваджень.

У 2020-му «СтопКор» відкрив 80 осередків в різних куточках держави, провів майже сотню журналістських росзлідувань, запустив Мережу анонімних викривачів та став Всеукраїнською громадською організацією. Правозахисники організації разом із журналістами стежили за проведенням місцевих виборів та дотриманням законності.

Другие новости