ПоддержатьУкраїнська

Українські медіаексперти запустили освітній проєкт для пресслужб місцевих органів влади

StopCor
StopCor

StopCor

Українські медіаексперти запустили освітній проєкт для пресслужб місцевих органів влади

У локальних виданнях поменшає «джинси» і збільшиться кількість якісного новинного контенту: у червні цього року стартував новий проєкт "Медіаграмотність пресслужб місцевих органів влади", який реалізує Асоціація «Спільний простір» за підтримки Фонду ЗМІ Посольства США в Україні. Зі свого боку, ініціативу підтримала і громадська організація "Стоп корупції". Про це розповів медіаексперт Асоціації Олександр Чекмишев.

https://www.youtube.com/watch?v=EGgsxznNik0&feature=youtu.be

Інноваційний проєкт передбачає навчання представників пресслужб будь-яких органів місцевого самоврядування сучасним навичкам медіаграмотності. Його особливість – проведення в умовах адаптивного карантину, що вплинуло на оновлення формату.

«Якщо раніше група фахівців виїжджала у регіони та організовувала тренінги на базі локальних офісів, то тепер навчання відбуватиметься на базі онлайн-платформи. Причому це не будуть просто одноразові акції на кшталт конференцій у Zoom. Навчальний процес триватиме з липня по грудень цього року», – наголосив пан Чекмишев.

Він також зазначив, що до проєкту безпосередньо долучаться представники регіональних осередків ГО "Стоп корупції" з восьми базових регіонів та інших куточків України. Від співпраці з відомою антикорупційною організацією ініціатори очікують отримати ефект синергії, оскільки активісти з різних областей не лише навчатимуться онлайн, але й допоможуть залучити до проєкту представників пресслужб органів влади у своїх містах, що дозволить охопити набагато більше, ніж вісім базових областей.

Нагадаємо, сьогодні ГО "Стоп корупції" налічує 69 осередків в усій країні, а за її новинами та розслідуваннями через інформаційний портал та соціальні мережі стежить понад мільйон користувачів. Більш докладну інформацію про участь організації у проєкті "Медіаграмотність пресслужб місцевих органів влади" координатор "СтопКору" Роман Бочкала та куратор проєкту Олександр Чекмишев презентують під час брифінгу, який відбудеться вже цього тижня.

 Регіональні осередки ''СтопКору'' долучаться до проєкту Фото: СтопКор

Наразі експерти вже провели першу хвилю моніторингу, аби зробити певний зріз матеріалів регіональних пресслужб та визначити, які теми є в топі, і в якій тональності їх переважно висвітлюють. Ця статистика має стати певним бекграундом проєкту.

«Ми завантажимо ці матеріали на наш сайт та запропонуємо їхні «перфектні версії». Тобто всі статті будуть переписані, щоб місцеві учасники могли порівняти свої публікації з тим, як їх переробили наші експерти. Усе це ми супроводимо посиланнями на теоретичні матеріали та поясненнями, чому саме ми пропонуємо вносити ті чи інші правки», – додав медіаексперт.

За його словами, також буде створено чат для спілкування з учасниками в live-режимі. Усі кейси зберігатимуть на сайті для того, щоб на них можна було вчитись постійно. Туди ж поступово будуть завантажувати й свіжі матеріали для розбору.

Ініціатори також планують, починаючи із січня наступного року, запрошувати учасників з усіх куточків України до столиці, аби в режимі "круглого столу" обговорити результати проєкту.

Другие новости