ПоддержатьУкраїнська

Українці зажадали від ООН активних дій, а не "стурбованості"

StopCor
StopCor

StopCor

Українці зажадали від ООН активних дій, а не 'стурбованості'

Заступник глави зовнішньополітичного відомства України Сергій Кислиця заявив, що новий генеральний секретар організації Антоніу Гутерріш повинен надавати реальну допомогу під час конфліктів, а не лише "висловлювати стурбованість".

Про це Сергій Кислиця сказав під час свого виступу на відкритих дебатах в ООН, новину передає "Преса України".

Він зазначив, що Організація Об'єднаних Націй повинна надавати серйозну підтримку під час збройних конфліктів, а не просто висловлювати свою стурбованість.

"Україна розраховує на активні, неупереджені та незалежні дії, що включають невідкладне інформування Ради Безпеки про ситуації, що викликають найбільше занепокоєння", - сказав він.

Кислиця заявив, що новий генеральний секретар повинен використовувати весь наявний у нього пакет послуг, щоб вчасно запобігати різним військовим конфліктам. Заступник міністра зазначив, що це дуже важливо для країн, де нестабільні обставини. Також це необхідно для тих держав, у яких конфлікт вже йде, зокрема для України.

Кислиця додав, що колишній генсек ООН Пан Гі Мун зазвичай висловлював свою стурбованість замість того, щоб робити конкретні дії.

Нагадаємо, раніше генсек ООН Антоніу Гутерріш заявляв, що чинним світового порядку, який базується на певних правилах, загрожує серйозна небезпека.

Другие новости