ПоддержатьУкраїнська

Уряд Німеччини засудив "інтерв'ю" Протасевича

StopCor
StopCor

StopCor

Уряд Німеччини засудив 'інтерв'ю' Протасевича

Уряд Німеччини рішуче засуджує показ по державному телебаченню Білорусі інтерв'ю колишнього головного редактора Telegram-каналу Nexta Романа Протасевича з очевидно вимушеними зізнаннями, заявив представник німецького уряду Штеффен Зайберт. Про це повідомляє "Укрінформ", передає "ZN.UA".

 Фото: Скріншот

"Це - ганьба для телеканалу, який таке транслює, і для влади Білорусі, що демонструє зневагу до демократії і людей", - заявив Зайберт.

За його словами очевидно, що незаконно затриманого журналіста так «обробили психологічно, а можливо, і фізично», що він був змушений робити так звані визнання.

Нагадаємо, напередодні на провладному білоруському каналі ОНТ вийшло інтерв'ю з опозиційним журналістом Романом Протасевичем, затриманим в Мінську, в якому він «визнав провину» за статтею про організацію і підготовку дій, що порушують громадський порядок.

Українські психологи відреагували на захоплення Протасевича і реакції в соцмережах на відео з ним в заяві "Індукування« зрадою", пообіцявши, що не залишать це і подібні злочини без професійного уваги і будуть публічно давати експертну оцінку з метою протидіяти деструктивному впливу на широкі маси.

Другие новости