ПоддержатьУкраїнська

Уряд України розробив план звільнення українських моряків з РФ – Клімкін

StopCor
StopCor

StopCor

Уряд України розробив план звільнення українських моряків з РФ – Клімкін

Україна стурбована долею моряків, які потрапили в російський полон. Міністр закордонних справ України повідомив про те, що вже готовий загальний план повернення військових на Батьківщину.

МЗС України, а також уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова дійшли до відповідних висновків з приводу того, як можна звільнити моряків з полону Росії. Про цю інформацію повідомив глава МЗС Павло Клімкін під час прес-конференції, передає "ТСН-Україна".

"У буквальному сенсі хвилину назад була нарада у Людмили Денисової. Наразі ми розробили узагальнену тактику на найближчі дні. Завтра відбудеться в Одесі зустріч з родичами моряків, яких захопила Російська Федерація", – повідомив Клімкін.

Клімкін також зазначив, що Україна має намір допомогти морякам "простими, але важливими речами", зокрема, це стосується пересилання фінансових коштів, а також харчових продуктів.

Крім того, український уряд підписує угоду з адвокатами, які захищають військових в суді. На цьому тлі Клімкін ще повідомив про те, що МЗС намагається налагодити зв'язки з друзями і партнерами України на судах нелегітимних судових органів.

Другие новости