ПоддержатьУкраїнська

Вибори 2020: у Полтаві заново перераховуватимуть бюлетені з однієї дільниці

StopCor
StopCor

StopCor

Вибори 2020: у Полтаві заново перераховуватимуть бюлетені з однієї дільниці

Шевченківську районну у Полтаві ТВК зобов'язали іще раз перерахувати бюлетені із однієї з дільниць, а також скласти новий протокол щодо виборів депутатів до міської ради. Зробити це її зобов'язав суд. Про це повідомляє "Суспільне".

 Фото: Суспільне Полтава

Справу у Полтавському окружному адмінсуді 11 грудня розглядали впродовж приблизно 5 годин. Заслухали всі сторони у справі та влаштували дебати. А рішення суддя Анна Чеснокова зачитала близько 1 години ночі 12 грудня.

Протокол Шевченківської районної ТВК щодо підрахунку голосів з виборів депутатів до Полтавської міської ради визнали недійсним. Якщо члени комісії не подадуть апеляцію, то матимуть перерахувати голоси з однієї дільниці ще раз та встановити нові результати виборів.

Голова Шевченківської районної у Полтаві ТВК Ірина Висота повідомила "Суспільному", що з рішенням суду не згодна та буде подавати апеляцію.

Позов щодо перерахунку голосів подавав спостерігач від громадської організації Андрій Шугов. За його словами, під час попереднього підрахунку він побачив порушення виборчого законодавства – бракувало частини документації.

Представниця позивача Світлана Ярошенко розповіла:

"Порушення значиме – це відсутність контрольних листів. Оскільки контрольні листи – це підтвердження того, що ці бюлетені можна враховувати. При підрахунку на ДВК перше, що потрібно робити – це знайти контрольні листи з виборчої скриньки. І зараз, у зв'язку з відсутністю цього, не можна встановити, чи були ці контрольні листи, чи ні. Чи можливо враховувати ці бюлетені, чи ні".

Голова Шевченківської районної у Полтаві ТВК Ірина Висота говорить, що встановити, чи були контрольні листи із дільниці, зараз не можуть:

"Члени ДВК зазначали, що такі контрольні листи були. Неможливо наразі з'ясувати, де саме спаковані ці контрольні листи, оскільки в цей день проводилось 5 видів виборів. Можливо, ці контрольні листи пішли в той же пакет-предмет, але до іншого виду виборів".

Нагадаємо, 9 грудня Шевченківська районна у Полтаві ТВК перерахувала документи та склала протокол голосування. Зробила це на вимогу суду, бо після місцевих виборів, які відбулися 25 жовтня, із однієї з дільниць понад 600 бюлетенів щодо голосування за депутатів Полтавської міської ради помилково відвезли не на ту територіальну виборчу комісію. Через це голосів не врахували. Кандидат у депутати від "Слуги народу" Віталій Сьомік двічі подавав позов щодо цього. Суд постановив – бюлетені треба перерахувати й оголосити нові результати виборів.

Як повідомляв "СтопКор" раніше, у ПЦУ розкритикували головну ялинку країни.

Другие новости