ПоддержатьУкраїнська

Вибори президента в США: Трамп вимагає зупинити підрахунок голосів

StopCor
StopCor

StopCor

Вибори президента в США: Трамп вимагає зупинити підрахунок голосів

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп наказав зупинити підрахунок голосів, відданих на президентських виборах в США. Про це він написав у Twitter, передає "НВ".

 Фото: Reuters

"Зупиніть підрахунок", - написав Трамп капслоком.

Підрахунок голосів перейшов до завершальної стадії. Дані не оприлюднили шість штатів: Аляска, Невада, Аризона, Пенсильванія, Північна Кароліна і Джорджія.

За даними "NBC News", кандидат від демократів Джо Байден заручився підтримкою 253 виборників, глава Білого дому Дональд Трамп - 214. Для перемоги необхідно не менше 270 голосів виборників.

Для перемоги Байдену на президентських виборах необхідно здобути перемогу в штатах Невада і Аризона з шістьма і 11 голосами вибірників відповідно. Якщо підрахунок голосів зупинити на даному етапі, то перемога буде за Байденом - в Неваді Байден випереджає Трампа на 0,6%, в Аризоні - 2,4%.

Вибори президента в США: Трамп вимагає зупинити підрахунок голосів

Нагадаємо, у США підводять підсумки загальних виборів 3 листопада, на яких американці обирали президента і віцепрезидента, 435 членів Палати представників, 35 законодавців Сенату і 13 губернаторів штатів і територій.

На тлі невизначеної ситуації після президентських виборів у США у низці міст почалися масштабні акції протесту.

Як повідомляв "СтопКор" раніше, Байден одержав перемогу у Вісконсині.

Другие новости