ПоддержатьУкраїнська

Вибори у Броварах: стопкорівець зафільмував затримання порушника на дільниці (ексклюзив)

StopCor
StopCor

StopCor

Вибори у Броварах: стопкорівець зафільмував затримання порушника на дільниці (ексклюзив)

Під час голосування на повторних виборах місцевої влади у Броварах на Київщині 17 січня затримали чоловіка, який фотографував свій бюлетень. Процес затримання порушника зафіксував на відео журналіст і голова Шевченківського районного (м. Києва) підрозділу «Стоп корупції» Володимир Чеславський.

 У Броварах затримали порушника виборчого законодавства. Скріншот: СтопКор

Володимир Чеславський повідомив, що здійснює громадський моніторинг порушень виборчого законодавства на повторних виборах депутатів міської ради і міського голови Броварів.

«На виборчій дільниці в Броварах зафіксована спроба сфотографувати бюлетень. Спостерігачі та члени ДВК завадили порушнику вкинути бюлетень. Чоловік намагався втекти, чинив опір поліцейським», - повідомив журналіст.

 Виборча дільниця у Броварському вищому училищі фізичної культури. Фото: СтопКор

Інцидент стався на дільниці 321229, яка розташована у Броварському вищому училищі фізичної культури  за адресою м. Бровари, вул. Шевченка, 21.

На відео, яке зафільмував журналіст, видно, як порушник намагається вирватися та втекти від поліцейських і членів ДВК.

https://www.facebook.com/1602446153357239/posts/2815297388738770/

Порушника затримали і доставили до відділку поліції для надання показів. Після цього чоловік повернувся на виборчу дільницю і проголосував, - повідомив Чеславський.

Також стопкорівець повідомив про інші зафіксовані порушення під час голосування на повторних місцевих виборах.

Зокрема, на дільниці зафіксували спробу голосування поза кабінкою: хлопець намагався поставити позначку в бюлетені на лаві у спортзалі.

«На сусідній дільниці 321228 люди, які голосували на попередніх виборах, не знаходять себе у списках», - повідомив журналіст.

Зазначимо, 9 листопада Київський окружний адміністративний суд визнав вибори у Броварах такими, що не відбулися, і зобов’язав міську ТВК провести повторні вибори мера й міськради. Причиною стала низка порушень, зокрема «права на вільні вибори, процедури таємного голосування, рівного виборчого права, а також те, що в назві типів виборів у бюлетенях допущені грубі помилки».

Повторні вибори депутатів Броварської міської ради Броварського району Київської області та Броварського міського голови призначено на 17 січня.

Другие новости