ПоддержатьУкраїнська

Від 7 до 12 з конфіскацією – за злочини агромагнату Гордійчуку "світить" тривале ув’язнення

StopCor
StopCor

StopCor

Від 7 до 12 з конфіскацією – за злочини агромагнату Гордійчуку 'світить' тривале ув’язнення

Якби був конкурс на невловимість, то Андрій Гордійчук заслужено отримав би гран-прі. Депутат облради з Хмельницького уникає спілкування з журналістами та ігнорує СМС і повідомлення у соцмережах. Чому ж пан Гордійчук так вперто не бажає відповідати на незручні запитання щодо численних оборудок його підприємств? Дивіться в ексклюзивному матеріалі Альони Середи.

https://www.youtube.com/watch?v=E7xKGC63N4I

Дізнатися причину відсутності пана Гордійчука на олійно-жировій конференції у Харкові нам вдалося через його бізнес-партнера Карла Волоха. У їхньому спільному володінні знаходиться ТОВ "Цефей-Еко", яке також спеціалізується на аграрній сфері. Та про це трохи пізніше.

Карл Волох - бізнес-партнер Гордійчука

А зараз, користуючись можливістю, ми спробували з’ясувати позицію нашого героя стосовно кримінальних проваджень у його партнера.

"Наскільки мені відомо, його сьогодні компанія займається реструктуризацією цього кредиту", – повідомив пан Карл.

Та цікаво, як може йтися про реструктуризацію кредиту, якщо його вже декілька років просто не повертають. Можливо, на думку пана Волоха, кримінальна справа, відкрита за фактом привласнення коштів в особливо великих розмірах – це "нічого розслідувати"?

Як зауважує юрист ГО "Стоп корупції" Юрій Прокопчук, стаття 191 КК України передбачає привласнення або розтрату майна. Зокрема, частина 5 цієї статті передбачає дії уповноваженої особи, які були спрямовані на розтрату або привласнення майна, яке було їм довірене, в особливо великих розмірах.

Покарання за такий злочин передбачає обмеження або позбавлення волі на строк від 7 до 12 років із конфіскацією майна, наголошує юрист.

Другие новости