ПоддержатьУкраїнська

Вселенський Патріарх благословив автокефалію УПЦ

StopCor
StopCor

StopCor

Вселенський Патріарх благословив автокефалію УПЦ

Черговий лист-звернення до Вселенського Патріарха Варфоломія від українського президента Петра Порошенка було почуто. Незабаром в державі буде справжня, визнана українська церква.

Новину передає "Преса України" з посиланням на повідомлення прес-служби президента України.

"Синодом Вселенського Патріархату прийнято рішення про початок процедур, необхідних для надання автокефалії Православної Церкви в Україні. Зокрема, будуть відповідно проінформовані інші помісні православні церкви", – розповіли в прес-службі.

До слова, Святий і Священний Синод Вселенського Патріархату прийняв до розгляду Звернення від Президента України до Вселенського Патріарха Варфоломія про надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні, Постанову ВР в його підтримку, а також відповідні звернення ієрархів українських православних церков.

Відзначимо, 20 квітня цього року заступник голови АП Ростислав Павленко відвідав Стамбул і передав черговий лист-звернення Петра Порошенка Його Святості Вселенського Патріарха Варфоломія, а також постанову Верховної Ради України про підтримку цього звернення.

Нагадаємо, днями Петро Порошенко розповів, що знову написав листа Вселенському Патріарху Варфоломію. "Пасхальна зустріч з патріархом Варфоломієм виявилася обнадійливою, хоча діалог між Україною і Вселенським Престолом про єдину помісну церкву тривав роками... Такий Томос зміцнить нашу незалежність. Він видалить рудименти того політичного проекту, який називається "рускім міром", і який придумали саме ієрархи Російської православної церкви. Вже потім цю небезпечну для України політичну єресь взяла на озброєння влада Російської Федерації", – сказав президент.

Другие новости