ПоддержатьУкраїнська

WikiLeaks: причина витоку інформації з пошти держсекретаря США - корупція і Фонд Клінтонів

StopCor
StopCor

StopCor

WikiLeaks: причина витоку інформації з пошти держсекретаря США - корупція і Фонд Клінтонів

Крейг Мюррей, колишній британський дипломат, розповів про причини витоку інформації з пошти держсекретаря Хіларі Клінтон. Він заявив, що причиною був представник Демократичної партії США.

"Жоден із них (витоків) не був від росіян. Джерело мало легальний доступ до інформації. Документи були отримані в результаті інсайдерських втручань, а не зламу комп'ютера", - сказав Мюррей в інтерв'ю, опублікованому в газеті Daily Mail.

Новину повідомляє "Преса України".

Колишній дипломат і посол Великобританії в Узбекистані розповів, що особисто їздив по ці матеріали в Вашингтон. За його словами, документи були передані з рук в руки в лісній зоні неподалік від Американського університету.

Джерелом витоку інформації керувало категоричне неприйняття корупційних справ навколо діяльності Фонду Клінтонів, запевняє Мюррей. А також створення невигідних умов передвиборчої боротьби для головного суперника Клінтон у боротьбі за номінацію від демократів Берні Сандерса. Як результат, ця людина вирішила передати інформацію представнику WikiLeaks, але не особисто, а через посередника.

Нагадаємо, раніше Росію звинуватили у крадіжці даних демократичної партії США.

Другие новости