ПоддержатьУкраїнська

"Я не можу оприлюднити документи, поки корупціонер Луценко при владі", – американський мільярдер Сем Кіслін

StopCor
StopCor

StopCor

'Я не можу оприлюднити документи, поки корупціонер Луценко при владі', – американський мільярдер Сем Кіслін

Щойно призначать нового Генерального прокурора України, Сем Кіслін оприлюднить документи з інформацією щодо корупції найвищих посадовців. Про це радник мера Нью-Йорка, американський мільярдер та один зі спонсорів Дональда Трампа Сем Кіслін заявив в інтерв'ю із заслуженим журналістом, координатором ГО "Стоп корупції" Романом Бочкалою.

 Сем Кіслін Фото: скріншот

"Мені дуже багато відомо. І документи є у мене всі. Я цього прагну, щоб оприлюднити, і я це зроблю. Але поки при владі один з корупціонерів – Луценко, я не можу, тому що прокуратура ще не під владою президента країни. Як тільки його призначать (нового Генпрокурора – ред.), я негайно все озвучу і все покажу, все розповім. Це буде публічна інформація для людей. Тоді подивимося, що буде.

Я б хотів, звичайно, щоб такі корупціонери як Порошенко, Луценко, Турчинов пішли у в'язницю. Вони всі мають піти у в'язницю", – наголосив Кіслін.

Він також звинуватив Генерального прокурора в злодійстві й вдався в питання, звідки у сина експрезидента Петра Порошенка мільйони доларів на рахунках.

"Він (Луценко – ред.) хотів прикрити злодійство. Між Україною та США, Міністерством юстиції США та України укладено договір, щоб видавати злочинців. Тому я знаю багато. Знаєте, долар, коли він випускається Сполученими Штатами, відомо, куди він йде. Сидить міністр фінансів і сидять там сотні людей, вони знають, які гроші куди прийшли.

Ми знаємо все. Знаємо, на які рахунки потрапили. Нам просто потрібно зробити розслідування, нам потрібно довести, але це коштує грошей. Але ми знайдемо можливість показати, на які рахунки пішли ці гроші.

Ось мені стало відомо, що у сина Порошенка, я, щоправда, не пам'ятаю, як його звуть, 55 млн доларів на рахунках. Ну звідки у молодого хлопця такі гроші? Тато подарував, чи що? Звідки тато взяв ці гроші? Цукеркова фабрика? Куди він подів ці гроші? Нам усе це відомо, ми знаємо, де вони знаходяться. Навіть на яких рахунках, скільки відсотків і як вони заробляються", – додав американець.

Другие новости