ПоддержатьУкраїнська

«Як я тебе розумію»: Луценко «зрозумів особистий інтерес» бучанського корупціонера Федорука

StopCor
StopCor

StopCor

«Як я тебе розумію»: Луценко «зрозумів особистий інтерес» бучанського корупціонера Федорука

Масштабна вирубка лісів – чи не найбільша проблема сучасної України. 15% всієї території України займають ліси, проте звістки про нелегальні рубки просто зашкалюють. Про одну з таких «гарячих точок» написала на своїй сторінці у мережі Фейсбук Ольга Червакова. Та додала відео, яке має бути відзначене «18+».

https://www.facebook.com/chervakova/videos/1841938639194819/

Бійки, нецензурщина, вибухи та постріли – така ситуація склалася у київському передмісті. Йдеться про справу щодо розкрадання 890 гектарів лісу в Бучі.

«Як я тебе розумію»: Луценко «зрозумів особистий інтерес» бучанського корупціонера Федорука

Саме за це зараз судять мера міста Анатолія Федорука. Проте є у цій справі досить дивні збіги. Незаконні дії з передачі ділянки намагалася оскаржити прокуратура. Програла першу інстанцію й апеляцію. Місцеві мешканці мають підозри, що справу «злили» навмисно – повідомляє Ольга. Та звертається до Генерального прокурора:

«А тепер – звернення до Юрія Луценка. Я не питаю, чому вони досі не сидять. Я знаю відповідь, і маю скептичний прогноз, що вони взагалі сядуть. Причини дві:

1. Федоруку інкримінується лише 364 стаття Кримінального кодексу – зловживання владою або службовим становищем при вилученні земель лісового фонду. Це умовний термін. Прокуратура жодним чином не дала оцінку тим фактам, що ділянки роздавались родичам Федорука, його дружині, подільникам та кришувальникам. Ви про це говорили у своєму інтерв'ю. А це вже зовсім інша стаття КК – "привласнення або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою службовим становищем". Враховуючи, що вчинені ці дії були, як твердить слідство, групою осіб за попередньою змовою і в великих розмірах, санкція статті передбачала б від 7 до 12 років ув'язнення. Але підстав для аж настільки суворого покарання прокуратура не побачила.

Це дивно, бо кримінальне провадження, відкрите Головним слідчим управлінням Генпрокуратури 11 вересня 2015 року № 42015000000001898, стосувалося епізоду з виділенням 2-х гектарів ділянок в Бучі в межах земель Держлісфонду для будівництва ЖК Річ-Таун, який зводила фірма, оформлена на дружину Федорука та його тодішнього заступника Карплюка. Тобто факти "привласнення" не очевидні?

"Зрозуміло особистий інтерес одного зі зловмисників: він виділяв землю не просто всім охочим – знайомим і вельможам з Києва, але й своїм близьким" – ваші слова?

Що змінилося за 2 роки? Ви добровільно і без примусу сказали, що вина Федорука очевидна, а кваліфікації його дій за 191 статтею ми так і не побачили.

2. Разом з Федоруком обвинувачення пред'явлено ще трьом особам – секретарю Бучради Василю Олексюку, начальнику Держкомзему Миколі Шульзі та начальнику Держгеокадастру Олександру Дзюблюку. До цього часу не відбулося навіть установчого засідання. Вісім з половиною місяців підсудні, які очевидно знаходяться в змові, зривають засідання, хворіючи по черзі.

Юрію Віталійовичу, знаєте, коли вони одужають? Коли ви підете з посади (ви назвали дату), а ваші наступники продадуть цю справу і злиють її в суді, як злили першу інстанцію Кампи. Її закриють, а одіозний клептоман, який царює в Бучі більше, ніж Брежнєв керував Радянським Союзом, посміхатиметься вам в спину та ще й позиватиметься до суду про захист його честі й гідності, на які ви "вчинили" наклеп, звинувативши в розкраданні 890 гектарів. Вам нагадати, як він, використовуючи звезених до Генпрокуратури бюджетників, звинувачував вас у "політичних переслідуваннях" і лив помиї через свою комунальну пресу?» – пише Ольга Червакова.

«СтопКор» вже не перший рік досліджує тему незаконних рубок – тож нам є що додати. Наразі ми готуємо до публікації великий матеріал на тему незаконних рубок – отже, залишайтесь з нами й ми розповімо вам усе, що дізнались.

Другие новости