ПоддержатьУкраїнська

За 7 місяців роботи Милованова рентабельність агросектору впала втричі (інфографіка)

StopCor
StopCor

StopCor

За 7 місяців роботи Милованова рентабельність агросектору впала втричі (інфографіка)

Нові вибори, нові обіцянки політиків, а згодом – черговий «пшик» і відмовки про «попередників». Чому «оптимізоване» Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України планують знову роз’єднати? Та завдяки чиїм амбіціям економіка опинилась на межі катастрофи? Дивіться у розслідуванні Алли Легези.

https://www.youtube.com/watch?v=gunHtifHuug

Саме Тимофію Милованову, який нині нарікає на те, що «30 років не було інвестицій, і ніхто нічого не робив», торік довірили управління економікою країни.

Він настільки вдало організував курортні навчання «слуг народу» у Трускавці, що йому відтак ризикнули віддати керівництво центральними органами влади: Міністерствами економіки та аграрної політики, що водночас об'єднали задля оптимізації.

Однак після зміни верхівки міністерства показники роботи не злетіли вгору, а кардинально погіршилися чи не у всіх напрямках. Зокрема, дефіцит бюджету майже у 80 млрд грн і зниження темпів росту ВВП на 1,5% у четвертому кварталі.

Окрім цього, за даними Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», рівень рентабельності агровиробництва у сільгосппідприємствах зменшився майже утричі: з 22,8% у 2018 р. до 7,6% у 2019 р. І це – найнижчий показник аж з 2006 р.

 Агросектор ''просів'' втричі

Восьмий місяць поспіль у «мінусі» й промислове виробництво: у березні 2019-го його обсяги зросли вперше за чотири місяці – на 2,1%. У квітні зростання прискорилося до 5,2%.

Наприкінці 2019 року падіння промислового виробництва набуло найвищих темпів з 2014-2015 років, відколи почалася війна. У жовтні цей показник знизився на 5%, у листопаді – на 7,5%, у грудні – на 8,3%.

 Прискорилось падіння промисловості

Тож з огляду на те, що агросектор та промисловість занепадають, а зарплати топчиновників зростають, новостворене відомство планують знову роз’єднати – нині це питання перебуває під контролем Олексія Гончарука та Володимира Зеленського.

Другие новости