ПоддержатьУкраїнська

"За нами 156 реальних виграних судових справ", – юрист антикорупційної організації

StopCor
StopCor

StopCor

'За нами 156 реальних виграних судових справ', – юрист антикорупційної організації

За 2019 рік ГО "Стоп корупції" виграла 156 реальних судових справ. Про це повідомила керівник юридичного відділу організації Роксолана Арійончик під час пресконференції щодо презентації річного звіту та стратегії на 2020-й рік.

 Роксолана Арійончик Фото: ''СтопКор''

"Ми маємо 156 реальних виграних судових справ, одна з них – вирок за статтею 171 ККУ про перешкоджання журналістській діяльності", – розповіла вона.

Юристка також наголосила, що за рік правозахисний департамент здійснив 20 тисяч виїздів та склав майже 15 тисяч звернень до різних органів. Крім того, діяльність стосувалася і кримінального судочинства.

"За нашими зверненнями поліцією, прокуратурою, СБУ, НАБУ та ДБР порушено 468 кримінальних проваджень. Крім того, 120 справ було поновлено", – зауважила пані Арійончик.

 Фото: ''СтопКор''

Додамо, що організація не тільки ініціює відкриття безлічі справ, але й активно стежить за їхнім розвитком.

"За всіма досудовими розслідуваннями ми слідкуємо та віримо, що вони дійдуть до логічного завершення", – наголосила юристка та нагадала про одну з останніх реальних перемог – звільнення з посади відомої корупціонерки Ольги Трофімцевої.

Як повідомляв "СтопКор" раніше, 5 вересня рішенням Кабінету Міністрів було звільнено з посади заступницю міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції Ольгу Трофімцеву. Зазначимо, що вона неодноразово фігурувала в журналістських розслідуваннях через неправдиву інформацію в декларації про доходи. Зокрема, журналісти "СтопКору" помітили її біля Міністерства в елітному BMW 520, вартість якого стартує від 800 тисяч гривень і може сягати мільйона в залежності від комплектації. Виявилось, що автомобіль зареєстрований на водія Трофімцевої.

Другие новости