ПоддержатьУкраїнська

Зачистка? На Житомирщині знайшли мертвим 23-річного хлопця, який "ворогував" із Пашинським – нові подробиці

StopCor
StopCor

StopCor

Зачистка? На Житомирщині знайшли мертвим 23-річного хлопця, який 'ворогував' із Пашинським – нові подробиці

26 липня поблизу села Липляли Малинського району було виявлено тіло молодого чоловіка. За інформацією ЗМІ, загиблий – 23-річний мешканець Коростеня Ілля Обіход на прізвисько "Француз".

Як повідомляє "Обозреватель", загиблий був пов’язаний з передвиборчою кампанією у мажоритарному окрузі в Коростені, де балотувався одіозний нардеп Сергій Пашинський.

Йдеться про те, що Ілля Обіход зник 28 червня після того, як допоміг конкурентам Пашинського підібрати клонів-однофамільців – Михайла Пашинського та Івана Пашинського.

Причому обидва однофамільці зняли свої кандидатури 26 червня без пояснення причин. За інформацією видання, з ними нібито "жорстко" поспілкувались люди з охорони Сергія Пашинського.

Як повідомили в поліції, тіло хлопця знайшли в лісовій смузі – воно було присипане землею. Перед смертю його явно катували – він був роздягнений, була зламана щелепа. На голову загиблому вбивці одягли пластиковий мішок.

Сергій Пашинський відреагував на інформацію.

"Не знаю, хто такий "Француз" – ніколи з ним не пересікався", – написав він у Facebook і додав, що здогадки щодо його причетності до вбивства – не більше ніж "фантазії" ЗМІ.

На думку місцевого активіста Олександра Ігнатьєва, який стежив за ходом передвиборчої кампанії в області, Пашинському не було сенсу "прибирати" "Француза". Він також припустив, що в штабі нардепа спеціально влаштували провокацію, щоб виставити в невигідному світлі свого конкурента – Володимира Арешонкова.

"Однією з найбільш брудних форм "чорного PR" є маніпуляція "підстава". Коли штаб одного з кандидатів напередодні виборів організовує провокацію і звинувачує в цьому штаб свого конкурента. Мета цієї маніпуляції в тому, щоб кандидата виставити в ролі жертви з яким борються нечесним способом, тим самим викликати жалість у виборців. У нас народ жалісливий і частина електорату може клюнути на це. Найчастіше в переддень виборів штаби нечесних кандидатів організовують замах на кандидатів або підпалюють машини кандидатів. Відразу вони визначають, хто замовник і ця інформація автоматично розноситься всіма ЗМІ", – зазначив він.

Другие новости