ПоддержатьУкраїнська

Зеленський очікує завершення справ Шеремета та Гандзюк

StopCor
StopCor

StopCor

Зеленський очікує завершення справ Шеремета та Гандзюк

Президент Володимир Зеленський заявив, що справа про вбивство Павла Шеремета не така однозначна, як справа про вбивство Катерини Гандзюк, відповідальність за неї несе міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. 

"Є, на жаль, декілька трагічних справ у нашій країні.

З приводу Катерини Гандзюк – за мою каденцію люди, які вбили, посаджені. Є питання, хто замовив. У нас є відповідь. Ми знаємо, хто замовив. Зараз ця справа уже повністю передана до суду. І суд, я впевнений, дасть справедливий вирок – і замовники сядуть за грати, не замовник, а замовники…

Що стосується справи Шеремета – вона більш складна. Однозначна вона чи ні? Я теж не знаю…

Зараз цю справу веде і відповідає за неї Арсен Аваков. Він це знає. Це його справа – і він відповідальний за результат цієї справи.

Якщо доведе слідство і суд, що ті люди (підозрювані) – вбивці, вони сядуть. Якщо ні, то будуть відповідати ті люди, які довели цю справу до суду  звинуватили невинних людей.

З усіма цими справами ми точно розберемося", -  йшлося на пресконференції Зеленського з нагоди першого року президентства

Зеленський заявив, що готовий долучатися до всіх резонансних справ – серед них він назвав справи про Майдан, Гандзюк, Шеремета.

Щодо Авакова Зеленський сказав:

"Чи потужний він міністр? Так. Чи складна у нас ситуація? Так. Його сьогоднішня відповідальність – справа Шеремета. Він повинен її довести до кінця".

Другие новости