ПоддержатьУкраїнська

Жертви реорганізації АПК: призначеного наказом Мінекономіки директора державного підприємства звільнили за 10 днів

StopCor
StopCor

StopCor

Жертви реорганізації АПК: призначеного наказом Мінекономіки директора державного підприємства звільнили за 10 днів

Перезавантаження аграрного відомства: шанс для галузі чи димова завіса для розкрадання сільгосппідприємств? Яких збитків зазнають потужні державні підприємства, робота яких просто зупинилася під час реорганізації МінАПК – з'ясовувала Христина Кришиха.

https://www.youtube.com/watch?v=cfg8sKLT_U8

Наразі відкрито кримінальне провадження за фактом зловживання упродовж 2016-2019 років службовим становищем особами ДП «Центр сертифікації та експертизи насіння і садивного матеріалу», що спричинило тяжкі наслідки державному підприємству у вигляді збитків на суму понад 70 мільйонів гривень.

Проте останнє призначення генерального директора взагалі саботувало роботу філій підприємства і зупинило діяльність його центрального офісу. 2 жовтня, згідно з наказом міністерства, очільником ДП став Юрій Заставний, а 11 жовтня – таким само наказом його звільнили.

 Юрія Заставного звільнили за 10 днів після призначення

А зараз про наслідки, які переживає підприємство через незрозумілі дії керівництва Мінекономіки.

Згідно із законом, щоб підприємство продовжило роботу після звільнення Заставного, його обов'язки мав би тимчасово виконувати заступник – Віталій Калінчук, поки міністерство не проведе конкурс на посаду чи призначить когось наказом.

Але ні, ДП залишилось без керівника взагалі. Тобто ніхто не може розпоряджатися коштами, виплачувати зарплату, оплачувати рахунки та підписувати договори. При цьому на жодні звернення співробітників центру міністерство не реагує.

За словами спеціаліста з антикорупційної діяльності ДП «Центр сертифікації та експертизи насіння і садивного матеріалу» Олександра Дем'яненка, на сьогодні не існує документа, яким на певного керівника покладаються повноваження.

У такий спосіб роботу підприємства фактично заблоковано і жодних кроків з боку органу управління для виправлення цієї ситуації не робиться.

Другие новости