ПоддержатьУкраїнська

70% — корупціонери: у Вінниці мітингують проти корупції в судах

StopCor
StopCor

StopCor

70% — корупціонери: у Вінниці мітингують проти корупції в судах

17 травня у Вінниці відбувся мітинг представників «Стоп корупції» проти корумпованості суддів Вінницького міського суду. Осередки організації з різних куточків України підтримали місцевий підрозділ організації, який бореться з корумпованістю судівської системи. Про це повідомили активісти з місця події.

Кілька десятків активістів з різних куточків України прийшли до Вінницького міського суду на акцію протесту. Вони вимагали зупинити суддівське свавілля й корупцію. Адже місцевий осередок неодноразово повідомляв про масові скарги на корумпованість Вінницького суду.

Активісти проаналізували та виявили, що більш як половина складу суду звинувачується у недоброчесності й отримувала догани ВРП.

Фото: СтопКор

«Як так сталося, що з 37 суддів 22 — покарані Вищою радою правосуддя або рухом «Чесно» названі недоброчесними, такими, які ухвалюють сумнівні рішення та порушують права та свободи? Це висновки руху «Чесно».  Думаю, що в Україні мало таких судів, де 70 відсотків складу — корупціонери. Ми хочемо запитати: чи усвідомлюють ці люди, що саме в їхніх руках зосереджене падіння економіки в нашій країні? Саме через них – негативні показники інвестиційного клімату в минулому році», — зазначила  місцева представниця ВГО «Стоп корупції» Олена Циганкова.

Фото: СтопКор

Середи тих, кого вінничани вважають недостойними мантії судді – очільниця суду Ганна Гайду, судді Василь Антонюк, Анатолій Бар'як, Євген Бернада, Наталя Бессараб, Валерій Бойко, Ігор Вишар, Сергій Волошин, Олена Вохмінова, Володимир Гриневич тощо.

Учасники акції  вимагали вийти до громадськості в очільниці суду Ганни Гайду. Натомість судді відгородилися від громадськості охороною.

Фото: СтопКор

«Наразі збільшується кількість судової охорони та поліції, керівник апарату суду не виходить. Вимоги до голови суду Гайду пролунали, наразі суддя не вийде, адже в неї — судове засідання», - передає з місця події активіст Олександр Омельченко.

Зазначимо, вінницькі активісти «Стоп корупції» неодноразово звертали увагу на корумпованість у місцевих судах. Вони зверталися з цією проблемою до Вищої Ради правосуддя, Генпрокурора та до Президента України.

Другие новости

Стало известно, на какую сумму ущерб нанесли вражеские обстрелы энергетике Украины

Стало известно, на какую сумму ущерб нанесли вражеские обстрелы энергетике Украины

Основные повреждения вследствие массированных атак получили объекты тепловой и гидрогенерации, а также системы передачи электроэнергии

Британская разведка: Россия готовит первую мобилизацию на оккупированной части Запорожской области

Британская разведка: Россия готовит первую мобилизацию на оккупированной части Запорожской области

По мнению специалистов, российская мобилизация в этом регионе будет ограничена, потому что многие выехали из Запорожской области.