ПоддержатьУкраїнська

Нардеп заявив, що система е-декларування сама робить помилки

StopCor
StopCor

StopCor

Нардеп заявив, що система е-декларування сама робить помилки

В е-декларуванні сам софт робить помилки.

Про це в ефірі "112 Україна" повідомив депутат Віктор Чумак.

"Сьогодні я спробував заповнити, поставити точний метраж будинку з комою й десятими частками метрів, і декларація мене далі не пустила. Повинно бути округлення якесь туди, або сюди", – розповів депутат.

"Я два рази заповнював декларацію в тестовому режимі, мені було набагато легше. Вона була з усіма полями, які передбачені законом. А зараз вона стала трохи інша. Вона не важка. Вона просто не відповідає закону зараз, це по-перше. По-друге, некоректний сам софт. Сам софт робить певні помилки, яких потім можуть звинувачувати тебе. Не повинно так бути. Для заповнення я не думаю, що вона така важка, просто там треба однозначно мати на руках всі документи", - зазначив він.

Чумак також не виключив, що з-за технічних збоїв і дискредитації самої програми знову буде спроба змінити е-декларування.

"Я абсолютно не виключаю, що це робиться свідомо, скоординовано", - зазначив він.

Нагадаємо, сьогодні на засіданні уряду міністри відзначили численні проблеми, що виникають під час заповнення електронних декларацій, що потребують негайного вирішення.

В Україні з 00:00 15 серпня в тестовому режимі запустили систему електронного декларування доходів чиновників, однак без механізму захисту даних. У НАЗК впевнені, що найближчим часом всі недоліки технічного характеру будуть виправлені.

Разом з тим Центр протидії корупції та ряд нардепів вважають, що запуск системи без сертифіката безпеки зробить неможливим притягнення корупціонерів до відповідальності.

Другие новости

Британия советует своим гражданам избегать любых поездок в Украину, — сайт британского правительства.

Британия советует своим гражданам избегать любых поездок в Украину, — сайт британского правительства.

Исключение британского правительства касается Закарпатской, Ивано-Франковской, Тернопольской, Черновицкой, Львовской, Волынской, Ровенской и Житомирской областей

После расследования СтопКора скандальные пророссийские 'охранники' Маркушина забрались из мэрии Ирпеня (видео)

После расследования СтопКора скандальные пророссийские "охранники" Маркушина забрались из мэрии Ирпеня (видео)

После расследования СтопКора "охранники" мэра Ирпеня из агентства "ЧУР" покинули горсовет