ПоддержатьУкраїнська

Очільник ДСНС заявив, що не знає про хабарництво і "невинуватість" попередника

StopCor
StopCor

StopCor

Очільник ДСНС заявив, що не знає про хабарництво і 'невинуватість' попередника

Голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін не знає, що спійманий на хабарі його попередник Сергій Бочковський начебто визнаний невинуватим і вже поновився на цій посаді.

"Я особисто цього рішення суду не бачив, дізнався лише із ЗМІ, тому не можу на сьогодні давати будь-який коментар з цього приводу", - відповів він на запитання журналіста щодо чуток про рішення суду на користь Бочковського, передає depo.ua.

Нагадаємо, що 16 березня 2016 року у Шевченківському райсуді Києва колишньому голові Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергію Бочковському та його заступнику Василю Стоєцькому зачитали обвинувальний висновок.

Екс-чиновників підозрюють у використанні службового становища, хабарництві і завданні збитків державі у понад 6,5 млн грн. Зокрема, йдеться про фальсифікації документів, незаконне виділення резервних грошей на держзакупівлі і непрозорі тендери. Також, їх звинувачують у вимаганні від 30 до 50 тис. грн щомісяця.

25 березня 2015 року керівники ДСНС Сергій Бочковський і Василь Стоєцький були затримані на засіданні Кабінету міністрів і вивезені з будівлі уряду для проведення слідчих дій. Їм інкримінували організацію схеми із закупівлі палива за завищеною ціною у фірм "Юкойл" та "Альянс". Того ж дня Кабмін звільнив їх із займаних посад.

28 березня Печерський районний суд Києва заарештував Бочковського і Стоєцького на 2 місяці з можливістю виходу під заставу у розмірі 1 млн 182 тис. грн.

1 квітня 2015 року Бочковський і Стоєцький внесли заставу і вийшли із СІЗО. Однак зараз чиновники перебувають під заставою.

Другие новости

Британия советует своим гражданам избегать любых поездок в Украину, — сайт британского правительства.

Британия советует своим гражданам избегать любых поездок в Украину, — сайт британского правительства.

Исключение британского правительства касается Закарпатской, Ивано-Франковской, Тернопольской, Черновицкой, Львовской, Волынской, Ровенской и Житомирской областей

После расследования СтопКора скандальные пророссийские 'охранники' Маркушина забрались из мэрии Ирпеня (видео)

После расследования СтопКора скандальные пророссийские "охранники" Маркушина забрались из мэрии Ирпеня (видео)

После расследования СтопКора "охранники" мэра Ирпеня из агентства "ЧУР" покинули горсовет