ПоддержатьУкраїнська

Порошенко виступив з терміновою заявою – відео

StopCor
StopCor

StopCor

Порошенко виступив з терміновою заявою – відео

Росія намагається створити на території окупованого Донбасу аналог Придністров'я і заблокувати євроінтеграцію України.

Ситуація, що склалася, може перетворитися на справжню капітуляцію України. Про це колишній президент Петро Порошенко заявив у будівлі Верховної Ради та опублікував відповідну заяву на своїй сторінці в соціальній мережі. При цьому він написав про серйозну загрозу для української державності: офіційний Київ ризикує заплатити капітуляцією просто за факт зустрічі глав держав "Нормандської четвірки", передає Діалог.UA.

"Позиція Росії полягає в тому, щоб зробити з окупованого Донбасу аналог Придністров'я, щоб він був якорем для блокування євроінтеграційних та євроатлантичної прагнень України. Ми відкинули будь-які спроби Путіна і Лаврова використовувати цю позицію ще у 2016 році й створили дорожню карту імплементації Мінських угод, де чітко визначена послідовність дій щодо імплементації "Мінська".

https://www.facebook.com/petroporoshenko/videos/828580707540128/

Спочатку виведення російських окупаційних військ і роззброєння незаконних збройних формувань, перекриття неконтрольованої ділянки українсько-російського кордону, виведення важкої техніки та артилерії, відновлення роботи українських ЗМІ, українських політичних партій для повноцінної участі кандидатів у виборчому процесі й тільки після цього перехід до політичного процесу.

Вагомою складовою є участь миротворців з мандатом Ради Безпеки ООН як гаранта виконання тих домовленостей, які будуть досягнуті в "нормандському форматі". На сьогодні абсолютно принциповою є й участь миротворців, і прийняття комплексного узгодження документа дорожньої карти.

Звертаю вашу увагу: влада нічого не запропонували, крім факту зустрічі. І за цю зустріч Україна ризикує заплатити капітуляцією. Друга тривожна тенденція – руйнування світової коаліції на підтримку України. 5 років весь світ підтримував українську позицію. Після недавніх подій ми бачимо, що коаліція набагато чіткіше чує голос Росії. І нам це треба виправляти", – заявив Порошенко.

Другие новости

Было 26 грн, а стало 56: рынок утилизации опасных отходов попал в тень из-за реформы Минсреды

Было 26 грн, а стало 56: рынок утилизации опасных отходов попал в тень из-за реформы Минсреды

Минсреды попало в неприятность с реформой об утилизации опасных отходов во время войны

Российские силы нанесли массированный ракетный удар по электроэнергетической инфраструктуре Украины

Российские силы нанесли массированный ракетный удар по электроэнергетической инфраструктуре Украины

Спасатели работают над ликвидацией последствий в разных областях Украины