ПоддержатьУкраїнська

Шокін вважає, що НАБУ - непотрібний орган

StopCor
StopCor

StopCor

Шокін вважає, що НАБУ - непотрібний орган

Колишній генеральний прокурор Віктор Шокін вважає, що Національне антикорупційне бюро має бути лише департаментом в Державній службі розслідувань.

Про це він повідомив в інтерв'ю "112 каналу".

На питання, що буде з Антикорупційним бюро і Генпрокуратурою після створення Держслужби розслідувань, що обіцяють вже в 2017 році, Шокін зазначив, що Генпрокуратура веде нагляд за всіма кримінальними провадженнями.

"Я вважаю, що НАБУ не треба ліквідувати, але треба влити до складу новоствореної Державної служби розслідувань як департамент - щоб воно існувало і боролося з корупцією, а Генеральна прокуратура виконувала свої функції нагляду за всіма кримінальними виробництвами", - сказав колишній генпрокурор. Він також не виключив політичного конфлікту між відомствами: "На жаль, у нас майже все переходить в політичний конфлікт".

Коментуючи конфлікти між Генеральною прокуратурою і новими антикорупційними органами він сказав:

"Причина закладена в самому створенні НАБУ. Відповідно до закону, повинна була бути утворена Державна служба з розслідування, однак замість неї створили НАБУ - і віддали функції її НАБУ ... Я вважаю, це було неправильним рішенням - створення зайвого органу, який буде боротися з корупцією", - сказав Шокін.

"У нас достатньо органів для боротьби з корупцією. Якщо буде створена Державна служба розслідувань, то я вважаю, що НАБУ має бути саме департаментом і займатися саме питаннями корупції. Але створювати окрему службу всупереч закону - як було створено НАБУ - я вважаю, це неправильно", - додав він.

Нагадаємо, що під Генеральною прокуратурою у Києві триває акція на захист НАБУ, організована нардепами Мустафоню Найємом, Сергієм Лещенком, Єгором Соболєвим та іншими політиками.

Зокрема, мітингарі вимагають відсторонення керівника департаменту ГПУ Дмитра Суса.

Другие новости

СБУ остановила планы ракетно-бомбовых ударов по Харьковщине: задержан информатор российской разведки

СБУ остановила планы ракетно-бомбовых ударов по Харьковщине: задержан информатор российской разведки

СБУ обнаружила и задержала шпиона, готовившего атаку на объекты обороны