ПоддержатьУкраїнська

США виділять на оборону України обіцяні $350 млн

StopCor
StopCor

StopCor

США виділять на оборону України обіцяні $350 млн

Конгрес США затвердив компромісний проект бюджету на наступний рік. Він передбачає виділення $4,6 млрд для посилення військового потенціалу Штатів у Європі та підтримки їх союзників. Серед яких є Україна.

Новину передає "Преса України".

Комітети у справах збройних сил обох палат Конгресу США остаточно узгодили законопроект про бюджет Міноборони. У наступному році на реалізацію "Ініціативи щодо стримування в Європі" Вашингтон готовий виділити $4,6 млрд. Мова йде про протидію російської агресії. Ці кошти будуть розподілені з метою посилити оборонну здатність країн НАТО.

З $4,6 млрд на підвищення обороноздатності прибалтійських держав збираються виділити $100 млн. Крім того, Україні передбачено $350 млн. Так, українська держава отримає допомого від США частково у вигляді коштів і частково у вигляді летальної зброї.

"Закон дозволяє виділення $350 млн для надання допомоги Україні в галузі безпеки, включаючи оборонну летальну допомогу", – зазначено у пояснювальних матеріалах.

Проте американський Конгрес вирішив ввести певні обмеження. Наприклад, щонайменше половину суми Україні виділять після того, як глава Пентагону Джеймс Меттіс оцінить її реформи у сфері оборони.

Очікувалось, що Штати підтримають Україну близько $238 млн. Тепер за законопроект повинні проголосувати у Палаті представників і Сенаті. Завершальним етапом введення його в дію буде підпис президента Дональда Трампа.

Другие новости

После расследования СтопКора скандальные пророссийские 'охранники' Маркушина забрались из мэрии Ирпеня (видео)

После расследования СтопКора скандальные пророссийские "охранники" Маркушина забрались из мэрии Ирпеня (видео)

После расследования СтопКора "охранники" мэра Ирпеня из агентства "ЧУР" покинули горсовет