ПоддержатьУкраїнська

У Кременчуці незаконно зняли з реєстрації кандидатів від «ЄС», – Полтавський адмінсуд

StopCor
StopCor

StopCor

У Кременчуці незаконно зняли з реєстрації кандидатів від «ЄС», – Полтавський адмінсуд

Понад дві сотні заяв та повідомлень про порушення виборчого законодавства за добу, найбільше – у столиці. Один з головних антитрендів – масове використання агітаційних матеріалів без вихідних даних. Понад те, до 80% «агіток» виготовляють навіть без відкриття відповідних рахунків. Про це повідомив сьогодні в ході щоденного брифінгу «Стоп політичній корупції» науковий консультант «СтопКору» Олександр Чекмишев.

https://www.youtube.com/watch?v=Wk-QbAyzbPQ&feature=youtu.be&ab_channel=%D0%A1%D1%82%D0%BE%D0%BF%D0%9A%D0%BE%D1%80%D1%83%D0%BF%D1%86%D1%96%D1%97

Осередки ГО «Стоп Корупції» інформують про масові випадки використання агітаційних матеріалів, зокрема білбордів та листівок, без відповідної інформації щодо вихідних даних. Зокрема, це стосується агітаційної продукції команди «Слуг народу» у Краматорському районі Донецької області.

Крім того, місцеві висуванці політсил, представлених у парламенті, активно використовують платну рекламу в соціальних мережах, зокрема у Фейсбуці. А от представники непарламентських партій подібну рекламу оплатити не можуть.

Олександр Чекмишев Фото: СтопКор

Пан Чекмишев також розповів про ситуацію, що склалась на Полтавщині довкола партії «Європейська солідарність», представників якої масово зняли з реєстрації у Кременчуці.

«Днями Полтавський окружний адміністративний суд скасував незаконне рішення Кременчуцької міської ТВК, яка відмовила у реєстрації всіх кандидатів у депутати міськради від «Європейської Солідарності». Тепер ТВК має повторно розглянути документи, подані ЄС, та зареєструвати кандидатів у депутати, як того вимагає закон», – зазначив він.

Про кричущий випадок недопущення журналістів на позачергову сесію селищної ради у Нових Петрівцях на Київщині, де мали вирішуватись питання бюджету, нагадала журналістка Марія Гураль. За повідомленням місцевих жителів, в останні роки в сільраді активно діє схема дерибану земель. Крім цього, посадовців підозрюють у махінаціях під час тендерів на ремонт доріг.

Тож, враховуючи відсутність можливості поставити запитання беззмінному голові селищної ради Радіону Старенькому особисто, журналістка поставила їх публічно – на брифінгу.

Зауважимо, загалом із початку місцевої кампанії-2020, тобто з 5 вересня територіальні органи станом на сьогодні територіальні органи Нацполіції зареєстрували 2683 повідомлення про порушення виборчого законодавства і виборчого процесу процесу, а до ЄРДР було внесено відомості щодо 205 кримінальних правопорушень.

Другие новости

Стало известно, на какую сумму ущерб нанесли вражеские обстрелы энергетике Украины

Стало известно, на какую сумму ущерб нанесли вражеские обстрелы энергетике Украины

Основные повреждения вследствие массированных атак получили объекты тепловой и гидрогенерации, а также системы передачи электроэнергии

Британская разведка: Россия готовит первую мобилизацию на оккупированной части Запорожской области

Британская разведка: Россия готовит первую мобилизацию на оккупированной части Запорожской области

По мнению специалистов, российская мобилизация в этом регионе будет ограничена, потому что многие выехали из Запорожской области.