ПоддержатьУкраїнська

У Нацбанку побажали мітингувальникам похилого віку "не замерзнути"

StopCor
StopCor

StopCor

У Нацбанку побажали мітингувальникам похилого віку 'не замерзнути'

Учасникам акції протесту, що вже понад місяць триває біля Національного банку Україну, а особливо людям похилого віку, в установі побажали "бути обачними", адже вони, мовляв, можуть "швидше замерзнути". Лист із "попередженням" опублікували на сторінці установи у Facebook.

Скріншот/Facebook Національний банк України

"Велика кількість учасників мітингу під НБУ – це люди похилого віку. Саме їм варто бути найбільш обачними, адже вони мерзнуть швидше. Причина у тому, що люди похилого віку мають повільніший обмін речовин, а їхні судини є менш еластичними, тобто повільніше реагують на зміну температури. Також у людей похилого віку гірше постачання крові до кінцівок, тому швидше мерзнуть руки та ноги", – йдеться в пості.

Активістів під стінами Нацбанку таке повідомлення обурило й вони заявили, що це знущання з людей.

"Замість того, щоб нарешті вийти та поспілкуватися з українською спільнотою, яка замерзає під стінами НБУ й викликає на розмову його очільників, вони просто знущаються з неї. Вони нас бачать та чують, про що можна судити з цього посту, але все, на що їх вистачає – це лише глузування та побажання людям похилого віку "не замерзнути". Такий цинізм вражає. Вони сидять у теплих кабінетах, приїжджають сюди на дорогих автомобілях, куплених за наші кошти та ще й знущаються", – наголосив активіст Роман Литвин та додав, що таку маніпуляцію можна розцінювати як спроби уникнути відповідей з боку НБУ.

Акція триває вже більше місяця Фото: СтопКор

Нагадаємо, протести під Нацбанком тривають вже понад місяць. Люди вимагають, щоби керівників регулятора в особі Якова Смолія та його заступниці Катерини Рожкової притягли до відповідальності за корупційні схеми.

В ході протестів до 15 громадських організацій долучилися працівники металургійних заводів, яким вже понад 4 місяці не виплачують зарплати через політику НБУ, ошукані вкладники банків "Дельта банк", "Хрещатик" та "Фінанси та кредит", а також представники Добровольчого Руху ОУН та ветерани АТО.

Другие новости

Было 26 грн, а стало 56: рынок утилизации опасных отходов попал в тень из-за реформы Минсреды

Было 26 грн, а стало 56: рынок утилизации опасных отходов попал в тень из-за реформы Минсреды

Минсреды попало в неприятность с реформой об утилизации опасных отходов во время войны

Российские силы нанесли массированный ракетный удар по электроэнергетической инфраструктуре Украины

Российские силы нанесли массированный ракетный удар по электроэнергетической инфраструктуре Украины

Спасатели работают над ликвидацией последствий в разных областях Украины