ПоддержатьУкраїнська

У Росії відреагували на нові санкції України

StopCor
StopCor

StopCor

У Росії відреагували на нові санкції України

Нові антиросійські санкції України, під які потрапили Інтернет-ресурси в РФ, в Кремлі поки прокоментували стримано. Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що вони будуть взаємними.

Новину повідомляє "Преса України".

"Ми дуже уважно відстежуємо ситуацію і, звичайно, не забуваємо про принцип взаємності", – сказав Пєсков, відповідаючи на питання про те, чи будуть у зв'язку з санкціями прийняті будь-які контрзаходи стосовно українських інформаційних ресурсів.

Санкції України щодо російських ЗМІ та інформаційних ресурсів суперечать абсолютно всім підписаним Україною європейським конвенціям про свободу інформації, заявив голова тимчасової комісії Ради Федерації з інформаційної політики та взаємодії із засобами масової інформації Олексій Пушков.

Сенатор вважає, що Україна таким чином намагається виховати нове покоління громадян у власному розумінні патріотичного духу.

"Це давній процес, мою телепрограму "Постскриптум" заборонили ще при Ющенку. Це є спробою Києва зберегти інформаційну монополію і виключити можливість отримання українцями правдивої та об'єктивної інформації", – сказав Пушков.

Сам Пушков, який опинився в українському списку санкцій третій рік поспіль, підкреслив, що розширення списку санкцій відносно російських юридичних і фізичних осіб безглузде, особисто він не відчуває через це ніяких проблем.

"Я особисто нічого не відчуваю від цього списку, мене і так і гарячим калачем на Україну не заманиш – як і переважну більшість фігурантів списку. Я не розумію, на що розраховує Україна, розширюючи ці списки, чого вона хоче цим домогтися", – додав Пушков, назвавши складання списків і їх розширення "чистим політиканством".

Нагадаємо, російські Інтернет-ресурси, серед яких соцмережі Вконтакте та Однокласники, а також пошукова система Яндекс, опинилися під забороною в Україні. Відповідний указ був підписаний президентом України Петром Порошенком, а розробленим перед цим РНБО України в рамках планів з розширення антиросійських санкцій.

Другие новости

Супруги агентов российской разведки готовили удары по подразделениям ВСУ на севере Украины

Супруги агентов российской разведки готовили удары по подразделениям ВСУ на севере Украины

СБУ остановила планы российских разведчиков по обстрелу приграничных районов Сумщины

Telegram заблокировал чатбот 'еВорог', который использовался для сообщения о движении оккупантов, – ГУР

Telegram заблокировал чатбот "еВорог", который использовался для сообщения о движении оккупантов, – ГУР

Telegram заблокировал "Главный бот разведки", информирует Минобороны