ПоддержатьУкраїнська

У розмові із західними колегами Путін згадав про блокаду Донбасу

StopCor
StopCor

StopCor

У розмові із західними колегами Путін згадав про блокаду Донбасу

Лідери трьох з чотирьох країн, що входять до складу Нормандського формату, а саме Франції, Німеччини та РФ, обговорили ситуацію із загостренням на Донбасі. Головною темою розмови була "дорожня карта", проте російський президент Володимир Путін торкнувся також питання блокади регіону.

Зокрема, канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Франції Франсуа Олланд і президент Росії Володимир Путін погодилися, що необхідно докласти всіх зусиль, щоб заспокоїти ситуацію на лінії контакту сторін на Донбасі, повідомила прес-служба німецького уряду.

При цьому, як зазначив спікер Штеффен Зайберт, канцлер закликала російського керівника застосувати для цього свій вплив на сепаратистів.

У прес-службі Єлисейського палацу лише коротко повідомили про цю розмову, зазначивши, що темою розмови Олланда і Меркель з Путіним було продовження "мінського процесу" на наступних тижнях.

Крім того, західні керівники висловили російському колезі співчуття у зв'язку з нападом в Санкт-Петербурзі, повідомили в Парижі та в Берліні. Всі троє погодилися далі посилити співпрацю в боротьбі з тероризмом, зокрема, прискорити обмін інформацією з цього приводу.

У прес-службі Кремля в своєму повідомленні про цю розмову до цього додали, що Путін висловлювався на користь "невідкладного запуску роботи для реалізації політичних аспектів мінських домовленостей" і "синхронізації кроків у сферах безпеки та політичного врегулювання". На його думку, саме це повинно бути відображено в проекті "дорожньої карти" щодо порядку виконання пунктів мінських угод, які зараз готують помічники чотирьох керівників "нормандського формату".

Крім того, повідомили в Москві, Путін підкреслював співрозмовникам "необхідність якнайшвидшого зняття Києвом блокади регіону і вжиття невідкладних заходів для вирішення соціально-економічних проблем населення Донбасу".

Про реакцію на це керівників Німеччини та Франції в цьому повідомленні не згадано.

Напередодні в понеділок, канцлер Німеччини й президент Франції говорили телефоном і з президентом України Петром Порошенком. Як повідомили на Банковій, вони обговорили порушення Росією і підтримуваними нею бойовиками режиму "тиші" на Донбасі.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко відреагував на те, що російсько-терористичні сили не дотримуються режиму тиші, про який українська сторона домовилася з ними з 1 квітня. Він розповів про заходи, до яких вдасться, якщо обстріли триватимуть.

Другие новости

'Белый билет' для миллионера: как криптовалютник Бершадский во время войны развлекается за границей и на чем сколотил состояние?

"Белый билет" для миллионера: как криптовалютник Бершадский во время войны развлекается за границей и на чем сколотил состояние?

Действительно ли для богачей все границы открыты?

Пытал гражданских во время оккупации Харьковщины: будут судить работника фсб

Пытал гражданских во время оккупации Харьковщины: будут судить работника фсб

Судить работника фсб, который незаконно удерживал и пытал гражданских во время оккупации Харьковской области