ПоддержатьУкраїнська

Вселенський Патріарх благословив автокефалію УПЦ

StopCor
StopCor

StopCor

Вселенський Патріарх благословив автокефалію УПЦ

Черговий лист-звернення до Вселенського Патріарха Варфоломія від українського президента Петра Порошенка було почуто. Незабаром в державі буде справжня, визнана українська церква.

Новину передає "Преса України" з посиланням на повідомлення прес-служби президента України.

"Синодом Вселенського Патріархату прийнято рішення про початок процедур, необхідних для надання автокефалії Православної Церкви в Україні. Зокрема, будуть відповідно проінформовані інші помісні православні церкви", – розповіли в прес-службі.

До слова, Святий і Священний Синод Вселенського Патріархату прийняв до розгляду Звернення від Президента України до Вселенського Патріарха Варфоломія про надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні, Постанову ВР в його підтримку, а також відповідні звернення ієрархів українських православних церков.

Відзначимо, 20 квітня цього року заступник голови АП Ростислав Павленко відвідав Стамбул і передав черговий лист-звернення Петра Порошенка Його Святості Вселенського Патріарха Варфоломія, а також постанову Верховної Ради України про підтримку цього звернення.

Нагадаємо, днями Петро Порошенко розповів, що знову написав листа Вселенському Патріарху Варфоломію. "Пасхальна зустріч з патріархом Варфоломієм виявилася обнадійливою, хоча діалог між Україною і Вселенським Престолом про єдину помісну церкву тривав роками... Такий Томос зміцнить нашу незалежність. Він видалить рудименти того політичного проекту, який називається "рускім міром", і який придумали саме ієрархи Російської православної церкви. Вже потім цю небезпечну для України політичну єресь взяла на озброєння влада Російської Федерації", – сказав президент.

Другие новости

Британия советует своим гражданам избегать любых поездок в Украину, — сайт британского правительства.

Британия советует своим гражданам избегать любых поездок в Украину, — сайт британского правительства.

Исключение британского правительства касается Закарпатской, Ивано-Франковской, Тернопольской, Черновицкой, Львовской, Волынской, Ровенской и Житомирской областей

После расследования СтопКора скандальные пророссийские 'охранники' Маркушина забрались из мэрии Ирпеня (видео)

После расследования СтопКора скандальные пророссийские "охранники" Маркушина забрались из мэрии Ирпеня (видео)

После расследования СтопКора "охранники" мэра Ирпеня из агентства "ЧУР" покинули горсовет