ПоддержатьУкраїнська

Жінка, яка підтримувала “ДНР” у 2014 році, зареєструвалася кандидатом у мери Слов'янська 

StopCor
StopCor

StopCor

Жінка, яка підтримувала “ДНР” у 2014 році, зареєструвалася кандидатом у мери Слов'янська 

21 вересня стало відомо, що Неля Штеп, яку звинувачують у підтримці бойовиків у 2014 році, офіційно зареєструвалася кандидатом на місцеві вибори у Слов'янську. 

Фото: УНІАН

Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook, опублікувавши посвідчення кандидата, передає Zaxid.net.

«Рідні мої, тепер офіційно, я є кандидатом на посаду Слов'янського міського голови від Партії Миру та Розвитку! Нас з вами чекає перемога!», –написала вона російською мовою у підписі до опублікованого посвідчення.

На сторінці партії, від якої балотується Штепа, зазначено, що Слов'янська виборча територіальна комісія зареєструвала Штепу як кандидата на пост мера Слов'янська від Партії миру і розвитку 21 вересня. Ще 38 кандидатів від цієї політсили йдуть у депутати.

Неля Штепа очолювала Слов’янську міськраду, що у Донецькій області, протягом 2010-2014 років. Вона, окрім низки скандальних заяв за часів своєї роботи в міській раді Слов'янська, стала відомою під час окупації міста проросійськими бойовиками навесні 2014 року. Тоді екс-мерка перед телекамерами озвучувала заяви антиукраїнського змісту та сприяла окупації. На суді Штепа пояснювала, що закликала Путіна увійти в Слов'янськ під загрозою терористів, що в полоні у терористів її били, а інтерв'ю ​для російських видань зроблені «під дулом автомата». Їй загрожує довічне ув'язнення. Суд у справі Штепи досі триває.

20 вересня 2017 року екс-мерку Слов'янська Нелю Штепу взяли під домашній арешт, надівши на неї електронний браслет. До цього вона перебувала під вартою в харківському СІЗО упродовж трьох років. Її затримали 11 липня 2014 року, а вже 14 липня обрали запобіжний захід – арешт на два місяці. Термін дії запобіжного заходу протягом всього цього часу продовжували рішенням суду. Суд у справі Штепи досі триває.

Про те, що Штепа збирається йти на вибори ще 17 серпня повідомила народна депутатка від «Європейської Солідарності» Ірина Геращенко.

Другие новости

СБУ задержала коллаборантку, которая агитировала жителей Херсона 'присоединиться' к России

СБУ задержала коллаборантку, которая агитировала жителей Херсона "присоединиться" к России

Женщина поддержала захватчиков и предложила им свою помощь в войне против Украины