ПоддержатьУкраїнська

100 тисяч за пост у фейсбуці: ексначальник Нацполіції Луганщини судиться з жителем Сіверськодонецька

StopCor
StopCor

StopCor

100 тисяч за пост у фейсбуці: ексначальник Нацполіції Луганщини судиться з жителем Сіверськодонецька

Колишній начальник Головного управління Нацполіції Луганщини Сергій Колесник судиться з жителем Сіверськодонецька Сергієм Чубом за негативний пост у соціальній мережі. Експосадовець вимагає 100 тисяч гривень матеріального відшкодування. Про це повідомляє ТРК «Донбас Онлайн».

Нагадаємо, Сергій Чуб із Сіверськодонецька торік відкоментував у соцмережі, що зарплату у 70 тисяч гривень головний поліціянт області отримував за «кришування» наркоторгівлі та підпільних казино, підкуп виборців, незаконне вирубування лісу тощо.

Відтоді й почалися судові слухання, одне з яких відбулося 15 червня в Сіверськодонецькому міському суді. Колесник, який вважає, що була спаплюжена його честь, гідність, ділова репутація, до судової зали взагалі не з’явився. Натомість був присутній його представник, та коментувати щось для ЗМІ він не став.

 Фото: скриншот

Більш багатослівними були свідки у цій справі і сам відповідач. Учасники процесу стверджують: виграти справу у колишнього посадовця – майже неможливо. Хоча їхні свідчення нібито містять досить багато фактів на підтвердження тотальної корумпованості поліції регіону за часів каденції Колесника.

«Інформація про кримінальні схеми та відсутність реакції правоохоронних органів на ці схеми свідчать, на мою думку, про зацікавленість саме правоохоронних органів. Подавати позов про захист честі й гідності у такій ситуації – щонайменше виглядає недоречним», – коментує громадський активіст, голова ГІ «Права справа» Дмитро Снєгирьов.

 Фото: скриншот

Нагадаємо, Сергій Колесник очолював ГУНП Луганщини впродовж двох років і був звільнений з посади у грудні 2020 року без роз’яснень причин для загалу.

Остаточного рішення у цій справі суд так і не виніс. Засідання вкотре перенесли – цього разу на 17 серпня. Тому ми продовжимо стежити за перебігом судового процесу.

Другие новости

Почти год не появлялся на месте службы: в Хмельницкой области судили младшего сержанта

Почти год не появлялся на месте службы: в Хмельницкой области судили младшего сержанта

Суд одобрил это соглашение и учел, что он имеет опыт участия в боевых действиях, не состоит на учете у психиатра или нарколога, а также имеет положительные характеристики по месту жительства