ПоддержатьУкраїнська

Активісти "Стоп корупції" підключились до справи ошуканих вірян Посольства Божого

StopCor
StopCor

StopCor

Активісти 'Стоп корупції' підключились до справи ошуканих вірян Посольства Божого

Активісти "Стоп корупції" відвідали судове засідання у справі понад 50 сімей, яких ошукав колишній пастор церкви "Посольства Божого" Сандей Аделаджа. Подробиці з Дніпровського суду столиці повідомили правозахисники проекту.

Активісти ''Стоп корупції'' підключились до справи ошуканих вірян Посольства Божого

"Ця справа тягнеться уже 5 років. До нас за підтримкою та допомогою звернулись обмануті громадяни, яких, за їхніми словами, під гіпнозом змушували брати великі позики у банках. На ці кошти люди придбали квартири, які їм не по кишені. У результаті довірливі громадяни не можуть сплачувати внески за кредитом.

Активісти ''Стоп корупції'' підключились до справи ошуканих вірян Посольства Божого

За матеріалами справи жертвами пастора визнані 618 осіб, ці люди зазнали збитків на загальну суму у 52 мільйони гривень. На власність людей, а це квартири, земельні ділянки, автівки, наклали арешт. Цього разу розгляд справи перенесли на 19 серпня", - зазначає правозахисники "Стоп корупції" Роман Литвин.

Нагадаємо, що Сандея Аделаджу звинувачують у шахрайстві в особливо великих розмірах. В Україні пастора судять за статтею 190 Кримінального кодексу, санкція цієї статті передбачає покарання до 12 років тюрми з конфіскацією.

Другие новости