ПоддержатьУкраїнська

"Бійцівський клуб" кандидата Приходька: розслідування підкупу виборців у Прилуках завершилось кривавим нападом на журналістів

StopCor
StopCor

StopCor

'Бійцівський клуб' кандидата Приходька: розслідування підкупу виборців у Прилуках завершилось кривавим нападом на журналістів

За даними Національної спілки журналістів, лише цьогоріч в Україні на представників мас-медіа нападали щонайменше три десятки разів. Ще одним камінцем у цій сумній статистиці стала цинічна атака на знімальну групу "СтопКору" в Прилуках. Як цей інцидент пов’язаний з повідомленням про масовий підкуп виборців у місті – дізнавалась Марія Гураль.

https://www.youtube.com/watch?v=UNsF7pTURhU

Напередодні цих подій на гарячу лінію "СтопКору" надійшов дзвінок щодо можливого підкупу виборців, тож знімальна група вирушила до Прилук.

Повідомлення про скупку голосів виявилось правдивим. Під час перебування у Прилуках журналісти змогли зафіксувати факт підкупу виборців за кандидата-мажоритарника Бориса Приходька, що збирається балотуватись в цьому окрузі.

"СтопКору" вдалося відзняти прихованою камерою діалог з "представниками" кандидата (мова й стиль мовлення оригіналу збережені):

- За Приходька Бориса Вікторовича!

- То ціни 300 гривень перед виборами і 500 після?

- Нє, 200 після виборів, це єслі він пройде. То за 200 я вам нічого обєщать не можу. А 300 буде точно до кінця цього місяця.

Жінки, що збирали дані та обіцяли гроші – так звані "десятники". Саме з таких "бджіл-трудівниць" і створюється сітка скупки голосів. А вже наступного дня кандидат в нардепи організував зустріч зі своїми "десятниками" в місцевому кафе.

Та журналістам там виявились зовсім не раді: заступник голови виборчого штабу пана Приходька Олександр Чалий буквально накинувся на репортерів: потім почав виривати мікрофон з рук Марії Гураль, а згодом – гамселити Володимира Циганова, який намагався захистити дівчину.

Зазначимо, що внаслідок нападу Марія Гураль отримала струс мозку, а Володимир Циганов – численні садна та забої.

Другие новости