ПоддержатьУкраїнська

Бойовики на Донбасі не пропускають людей через КПВВ (фото)

StopCor
StopCor

StopCor

Бойовики на Донбасі не пропускають людей через КПВВ (фото)

Бойовики "ДНР" вже 8 днів блокують роботу КПВВ "Мар'їнка". Жодної живої людини ще не пропустили на територію тимчасово окупованої Донецької області. А ось тіла померлих передають через лінію розмежування без супроводу рідних.

 Фото: ''Вільне Радіо''

Про це виданню "Вільне Радіо" розповіла спостерігач благодійного фонду "Право на захист" Катерина Рачинська.

За її словами, люди передають тіла своїх померлих родичів в тимчасово окуповані райони Донеччини аби поховати їх там. Причому з моменту відкриття КПВВ 10 червня з т. зв. "ДНР" на підконтрольні уряду райони трупи через цей КПВВ не передавали.

 Фото: ''Вільне Радіо''

"Сьогодні в "сірій зоні" відбулася передача тіла померлого чоловіка. Родичі передавали його тіло для поховання на непідконтрольній території. З нашої сторони наприклад їде вантажна "Газель", яка везе тіло. І з того боку виїжджає машина, і вони зустрічаються в сірій "зоні", перекладають тіло з однієї машини в другу. Й обидві машини повертаються туди, звідки приїхали. Ті, хто повертається на підконтрольну уряду територію, встановлюють програму "Дій вдома". А та машина їде в т.зв. "ДНР" — пояснює монітор правозахисної організації.

Напередодні таким самим чином уже двох померлих без супроводу родичів перевезли через лінію розмежування. У водіїв таких машин з українського боку має бути все в порядку з документами. Також вони мають (згідно з карантинними правилами на території України) погодитись після повернення відбути 2-тижневу самоізоляцію та на КПВВ встановити мобільний додаток "Дій вдома" (або поїхати на обсервацію у відведеному для цього закладі).

Зазначимо, за даними речника Держприкордонслужби Ігора Лизогуба, від моменту відновлення роботи КПВВ (тобто 10 червня) жодна людина не змогла потрапити через пункт пропуску "Мар’їнка" на ТОТ — всіх охочих це зробити повертали бойовики т.зв. "ДНР".

Другие новости