ПоддержатьУкраїнська

Бойовики обстріляли населений пункт на Донеччині – знищено більшість будинків

StopCor
StopCor

StopCor

Бойовики обстріляли населений пункт на Донеччині – знищено більшість будинків

На світанку населений пункт Зайцеве накрили ворожі міномети. Зруйновано більшість будинків мирних жителів. Скільки людей постраждало від обстрілу, поки що невідомо. Бойовики вели вогонь із напрямку  Гольмівського. Про це розповіли в прес-службі ЗСУ.

Новину передає "Преса України".

"Бойовики збройних формувань РФ, в порушення Мінських домовленостей на ранок сьогоднішньої доби, близько 05:45 обстріляли населений пункт Зайцеве із мінометів 120 калібру. Обстріл мирних мешканців противник вів з напрямку населеного пункту Гольмівський», – розповіли українські військові.

Додали, що наразі вже задокументовано факт прямого влучення міни у приватний будинок та присадибну ділянку по вулиці Мануїльського, 100. У результаті атаки повністю зруйнувалися покрівля будинку, вікна та стіни.

"Українська сторона наголошує, обстріли населених пунктів із забороненої зброї та намагання звинуватити в цьому підрозділи ЗСУ свідчать про зацікавленість ватажків окупаційної адміністрації РФ у подальшому загостренні конфлікту, явне небажання дотримуватися режиму припинення вогню та свідоме невиконання Мінських домовленостей", – резюмували в ЗСУ.

Нагадаємо, днями бойовики обстріляли селище Троїцьке, де залишилися десятки родин мирних жителів. Унаслідок ворожих мінометних обстрілів було вщент зруйновано декілька будинків. Також стало відомо, що вогнева атака неабияк покалічила родину: мати зі старшим сином у реанімації, а батько з молодшою дитиною загинули на місці вибуху снаряда.

Другие новости