ПоддержатьУкраїнська

Браконьєри, начувайтесь: кропивницькі активісти розповіли, що робитимуть з рибними злодіями

StopCor
StopCor

StopCor

Браконьєри, начувайтесь: кропивницькі активісти розповіли, що робитимуть з рибними злодіями

Активісти кропивницького підрозділу ГО "Стоп корупції" домоглися повної реформації Державної рибінспекції у Кіровоградській області та підписали меморандум про співпрацю з новою службою рибної охорони. Подробиці тривалої боротьби з кришувальниками рибного браконьєрства розповів голова місцевого осередку Віктор Дудін.

Усе почалося рік тому, коли до "Стоп корупції" звернулися місцеві активісти. Кілька років вони намагалися самостійно боротися з браконьєрами на Кременчуцькому водосховищі, але після марних зусиль почали шукати підтримки.

Після виходу в ефір сюжету про масштабний антикорупційний рейд, проведений нашими представниками, під час якого вони намагалися отримати пояснення від тодішньої очільниці Державної рибоохорони Кіровоградської області Тетяни Ціленко та в обласній СБУ, Ціленко подала позов до суду щодо розповсюдження про неї неправдивої інформації. Як з'ясували активісти, саме вона за сприяння обласної СБУ покривала браконьєрів, а також незаконно вимагала плати з рибалок.

https://youtu.be/kZ51_uvTU9U

Проте завдяки зусиллям кропивницького осередку "Стоп корупції" Ціленко була відсторонена від займаної посади. А 29 січня цього року Світловодський міськрайонний суд відмовив у задоволенні її позову.

Окрім того, після втручання нашої організації у справу розпочалася реформація Рибінспекції Кіровоградщини.

"Зараз звільнені всі інспектори та розпочалися конкурси на посади у новій службі. Старих інспекторів, які були учасниками "бєспрєдєлу", що тут відбувався, не братимуть", – розповів журналістам "СтопКору" Віктор Дудін.

Відтепер замість колишньої Рибної інспекції працюватиме Рибний патруль. Кропивницький осередок "Стоп корупції" вже підписав з ним меморандум про співпрацю, який гарантує, що жодне рішення не ухвалюватиметься без участі представників організації.

"Ми збираємося виходити разом з Рибним патрулем, коли розпочнеться нерест, та відстежувати браконьєрів", – сказав Дудін.

На сьогодні браконьєри продовжують свою діяльність як зазвичай, тому що нова служба поки що не почала працювати офіційно. Проте вже у березні, за словами пана Дудіна, патруль має вийти на роботу та разом з нашими активістами відловлювати порушників.

Нагадаємо, що "СтопКор" також провів розслідування щодо голови СБУ Кіровоградської області Олега Аркуші та з'ясував, звідки взялися його мільйонні статки.

https://youtu.be/kkNVo4yCvqY

Другие новости