ПоддержатьУкраїнська

Четвертий день війни з Росією: оперативні новини з регіонів (оновлюється)

Марина Титова
Марина Титова

Шеф-редактор

Четвертий день війни з Росією: оперативні новини з регіонів (оновлюється)

В Україні триває четвертий день повномасштабної війни з Росією. Попри масовані атаки ворога як з землі, так і з повітря, українська армія хоробро тримає оборону, щодня знищуючи тисячі окупантів та їхньої техніки. "СтопКор" веде дайджест новин з різних куточків нашої держави. Інформатори - осередки ВГО "Стоп корупції". Інформація регулярно оновлюється!

 Оперативні новини з регіонів Ілюстрація: СтопКор

Володимир, Волинська область

10:18

Голова Володимир-Волинського відокремленого підрозділу ВГО «Стоп корупції» Сергій Радкевич повідомив про перший обстріл міста Володимир на Волині. За 20 хв до початку атаки спрацювала повітряна тривога, люди організовано відправилися в укриття. О 7:30 3 ракети вдарили по території військової частини. На щастя без втрат. Проблема міста наразі полягає у великій кількості біженців та відповідно величезної черги на кордоні з Польщею. Навіть спрощені умови перетину кордону не дають бажаних результатів. Прикордонне містечко поблизу Володимира менше ніж кількість охочих знайти притулок у сусідній країні. Правоохоронці разом з теробороною докладають всіх зусиль, аби вберегти цивільне населення.

Олевськ, Житомирська область

10:28

Як повідомив голова відокремленого підрозділу ВГО «Стоп корупції» у місті Олевськ Олександр Ігнатьєв, станом на зараз ситуація у місті стабільна. Лише з ранку було чути звуки запуску ракет з боку Білорусі.

Місцеве населення, як і раніше самоорганізоване та чекає команди до наступу проти ворога.

Нова Каховка, Херсонська область

07:32

На оптовій базі Нової Каховки вороги розгорнули ПВО та ракетну частину. Запустили крилаті ракети на Херсон, каже актвіст "Стоп корупції" Олег Глоба.

 Окупанти розгорнули ПВО в Новій Каховці Фото: СтопКор

Монастирище, Черкаська область

19.25

Голова Монастирищенського осередку на Черкащині Юрій Заворотний: "У нас тихо. Щойно отримали інформацію що за 60 км від Монастирища, біля Липовця, ДРГ обстріляла автобус, який перевозив військових. Один водій загинув, другий - поранений".

Київ та область

10.20

Від ранку - декілька вибухів у районі Гостомеля та Бучі. Видно пожежі, каже журналістка Наталія Полинкова.

 Вибухи на Київщині Фото: СтопКор

Кременчук, Полтавська область

10.30

Голова відокремленого підрозділу ВГО "Стоп корупції" Юрій Браташ повідомляє, що усю ніч охороняв місто у складі тероборони.

"Все спокійно. Диверсанти ставили мітки - наші знімали їх. Спостерігаю за Вказівкою і у Світловодському напрямку - все під контролем, Кременчуцька ГЕС під контролем", - каже він.

Активіст чатував військомат. Багато бажаючих. Завезли зброю. З 7:00 ранку стоять черги добровольців. Не встигають записувати.

14:00

Як повідомляє голова осередку Юрій Браташ, все спокійно. По місту озброюють людей, укріплюють міст, готують захисні огорожі.

19.23

Місто в режимі воєнного стану, але наразі - спокійно.

Бердичів, Житомирська область

10:48

Бердичів, голова місцевого осередку Станіслав Лужанський повідомив - все спокійно. Багато міток, їх знищує тероборона, до знешкодження також долучилася молодь, навіть старшокласники.

Попільня, Житомирська область

14:18

Як повідомив голова відокремленого підрозділу ВГО «Стоп корупції» у місті Попільня Валентин Кушнір. Минулої ночі виявили 2 снаряди, які скинули ворожі літаки. Сьогодні, наші сапери знешкодили снаряди, підірвавши їх.

Марганець, Дніпропетровська область

10:51

Представник ВГО "Стоп корупції" і заступник мера Марганця Роман Лук'яненко повідомляє: все спокійно, під контролем.

14:00

Представник "Стоп корупції" Роман Лук'яненко повідомляє: "все спокійно, готуємось".

19.40

Роман Лук'яненко: "У нас все супер! Бойовий дух марганчан вражає.... Всі люди стали однією родиною з однією точкою зору. Усі готуються захистити наше рідне місто. Підприємці об'єдналися і вночі патрулюють місто та допомогають поліції. Мешканці допомогають їжею та одягом".

Львів

13:20

"Організовуємо ініціативу громадських організацій по волонтерському руху. Відокремлений підрозділ «Стоп Корупції» у місті Львів також активно приймає участь в допомозі військовим.Волонтери наразі збирають для наших захисників медикаменти, харчування, каски, теплі речі та все необхідне", - каже голова ВГО «Стоп Корупції» в місті Львів Віктор Палас.

19:20

У Львові все спокійно.

Святогірськ

13:40

"Ніч пройшла тихо, але щойно пролунав вибух, деталі з‘ясовуємо", - каже голова ВГО «Стоп Корупції» в місті Святогірськ Володимир Рибалкін.

15:35

Півтори години тому за 15 кілометрів від міста Святогірськ пролунало кілька вибухів. В тому районі розташована вишка, яка точно не відомо, але після потрапляння снаряду пропав Інтернет від одного з провайдерів.

Також нам повідомили про те, що в приватному секторі поруч з Святогірськом їхали дві військові машини. Чоловіки в військовій формі, російською, запитували в місцевих як проїхали на Дрогобич (Львівська область).

"Перехопити їх не вдалось, оскільки повідомлено про інцидент було запізно. Тож дуже просимо населення оперативніше надавати інформацію", - каже Рибалкін.

Така ж ситуація вчора була ще в одному селищі, поруч з Святогірськом. Люди в військовій формі, на військові техніці, запитували як проїхати в найближчі військові частини.

В самому ж Святогірську все спокійно. Постійно з‘являються нові охочі записатись до тероборони, передає голова ВГО «Стоп Корупції» в місті Святогірськ Володимир Рибалкін.

Харків

19:17

"Чутно постріли, але в Салтівському районі в загальному спокійно", - повідомляє голова осередку ВГО "Стоп Корупції" в місті Харків Сергій Усов.

Зазначимо, "СтопКор" також веде огляд ситуації у «гарячих» регіонах.

Другие новости