ПоддержатьУкраїнська

Чиновники Марганця "нагріли" місцевих жителів з опалювальним сезоном

StopCor
StopCor

StopCor

Чиновники Марганця 'нагріли' місцевих жителів з опалювальним сезоном

Жителів Марганця залишили без опалення та з перебоями у постачанні електроенергії. Про це жителі міста повідомили заступника міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Едуарда Кругляка, який приїхав на урочистий запуск першої котельні у місті.

Подробиці повідомляють активісти "Стоп корупції".

"Запланований запуск котельні зайняв більше часу, ніж розраховували марганецькі чиновники. За фактом школа та дитячий садок поруч з новою системою опалення тепла так і не отримали. Зате столичний урядник встиг отримати численні скарги від місцевих жителів, які потерпають від відсутності обігріву у будинках та перебоїв з електропостачанням. Мережі не витримують навантаження, горять запобіжники, виникає висока небезпека пожежі. Урядник відзвітував про підготовку до опалювального сезону, утім на свої питання марганці відповідей так і не отримали. Згодом засідання перевели у закритий режим і усіх сторонніх осіб попросили піти", – зазначають активісти "Стоп корупції".

Нагадаємо, раніше активісти "Стоп корупції" зверталися до президента через махінації влади Марганця із теплопостачанням у місті.

За даними місцевих активістів проекту, міський голова Марганця Олена Жадько одноосібно, без проведення обговорень з територіальною громадою міста, ухвалила рішення про відключення міста від системи централізованого теплопостачання.

"Напризволяще покинуті всі жителі міста, з 5300 сімей, які користувались централізованим теплопостачанням, матеріальну допомогу на встановлення індивідуального опалення видали лише 1400 чоловік! І то – кошти виділені на встановлення електричного опалення, а посилення електричних мереж попередньо не провели. За нашими даними, уже є випадки постійного відключення електрозабезпечення", – описують усі масштаби наслідків рішення міської керманички активісти.

"Під виглядом даної реформи, фірми, наближені до мера, шахрайськими методами, незаконно повирізали металеві теплотраси, пограбували котельні, при встановленні електроопалення в квартирах грабують неосвічених громадян шляхом встановлення неякісного обладнання та замінюють електролічильники без відповідної документації! За свої послуги фірми беруть з громадян кошти. Після звернень громадян про видачу матеріальної допомоги на встановлення опалення працівники виконкому всілякими методами гальмують процес видачі, а так звані бігуни вимагають для мера "відкат" у розмірі 10%. Посилення електромереж будинків Жадько вимагає проводити коштом громадян, при цьому заявляє, що на ці роботи кошти виділені з бюджету Дніпропетровської обласної ради", – розкривають злочинні схеми міської голови активісти "Стоп корупції".

Встановленням модульних котелень для обігріву соціально-побутової інфраструктури міста займається фірма ТОВ "АПС ПАУЕР ТЕХНОЛОДЖИ", яка, за даними "Стоп корупції", зареєстрована лише 25.03.2016р. зі статутним капіталом у 50 000грн., компанія не має ані проектів на котельні, ані ліцензії на теплопостачання, ані тарифу.

Активісти припускають, що фірма фіктивна і діє для відмивання коштів.

Другие новости