ПоддержатьУкраїнська

Денісова закликала міжнародні правозахисні організації відвідати суди над кримськими татарами

StopCor
StopCor

StopCor

Денісова закликала міжнародні правозахисні організації відвідати суди над кримськими татарами

Як передає Укрінформ, про це Денісова написала в Фейсбуці.

'Закликаю генерального консула України в Ростові-на-Дону Тараса Малишевського, міжнародні правозахисні організації відвідати незаконні судилища задля недопущення порушення прав незаконно утримуваних громадян України, а також сприяння забезпеченню права на захист і справедливий суд", - написала вона.

Денісова повідомила, що 1 жовтня у підконтрольному РФ так званому «Верховному суді Криму» відбудеться судове засідання у так званій «справі Нарімана Джелялова», під час якого очікується розгляд апеляційної скарги сторони захисту на обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Також у підконтрольному РФ так званому «Київському районному суді міста Сімферополя» відбудеться судове засідання стосовно Лєнура Якубова, якому інкримінують адміністративне правопорушення, передбачене ст.20.6.1 КоАП РФ «невиконання правил поведінки при надзвичайній ситуації чи загрозі її виникнення».

Крім того, у Південному окружному військовому суді в Ростові-на-Дону відбудеться судове засідання у так званій «справі Хізб ут-Тахрір» стосовно учасників «третьої бахчисарайської групи», під час якого очікується розгляд справи по суті.

Як повідомлялося, незаконно затриманому в тимчасово окупованому Криму Наріману Джелялову перекваліфікували обвинувачення з «пособництва в диверсії» на «вчинення диверсії» на газопроводі в селі Перевальному.

3 і 4 вересня в тимчасово окупованому Криму силовики провели незаконні обшуки і затримали першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова, а також активістів Ельдара Одаманова, Азіза і Асана Ахтемових, Шевкета Усеінова.

Районний "суд" Сімферополя 6 вересня заарештував Джелялова і братів Ахтемових до 4 листопада. Одаманов і Усеінов дістали 14 і 15 діб "адміністративного арешту", після закінчення якого були звільнені.

10 вересня Верховна Рада ухвалила заяву із закликом до міжнародного співтовариства засудити чергову хвилю репресій проти кримських татар у тимчасово окупованому Криму.

Джерело: Укрінформ

Другие новости