ПоддержатьУкраїнська

Держпідприємству Мінприроди може загрожувати кримінальна відповідальність за невиконання умов тендеру - еколог

StopCor
StopCor

StopCor

Держпідприємству Мінприроди може загрожувати кримінальна відповідальність за невиконання умов тендеру - еколог

Якщо підтвердиться факт проведення сумнівного тендеру між “Укрзалізницею” та державним підприємством “Укреко-ойл”, що підпорядковане Мінприроди, останньому може загрожувати кримінальна відповідальність.

Таку думку висловив Голова координаційної ради громадської організації "Зелений фронт" Олег Перегон.

Нагадаємо, державне підприємство виграло тендер на утилізацію небезпечних відходів філії “Укрзалізниці”. Однак, у своїх документах вказало, що для виконання послуг планує залучити підприємство, що знаходиться на окупованій території.

О.Перегон, коментуючи цю інформацію, зауважив, що загалом сфера небезпечних відходів в Україні дуже корумпована.

"Я можу сказати, що на сьогодні поводження з небезпечними відходами в Україні дуже криміналізоване. В цивілізованих країнах світу вже давно введений роздільний збір відходів, утилізація сягає майже 90%", - сказав О.Перегон.

На думку еколога, в Україні досі не налагоджена система утилізації відходів, тому що це вигідно колу зацікавлених осіб.

"І от наприклад, у потягах Німеччини, та і всієї Європи вже роздільні умови збору відходів. Але ми всього цього досі не бачимо в Україні. Тому що простіше по корумпованих схемах списати гроші на утилізацію, ніж прозоро перетворити ці відходи у прибутки", - сказав О.Перегон.

Він зауважив, що недобросовісні утилізатори небезпечних речовин вже давно не рідкість для України.

"Ловили негідників, які під виглядом утилізації виливали у море небезпечні речовини чи викидали лампи на смітники, то вони мали справу із Міністерством внутрішніх справ і з Службою безпеки України і таких негідників потрібно притягувати до відповідальності.

Відповідальність тут велика, бо це забруднення територій небезпечними речовинами, які можуть призвести до загибелі тварин і людей. Небезпечні відходи це ті відходи, які роблять життя українців коротшими і на цьому наживаються негідники", - наголосив О.Перегон.

Другие новости