ПоддержатьУкраїнська

Дев'ять нардепів звернулися до МВС та Офісу Генпрокурора з вимогою захистити журналістів «СтопКору»

StopCor
StopCor

StopCor

Дев'ять нардепів звернулися до МВС та Офісу Генпрокурора з вимогою захистити журналістів «СтопКору»

Близько десяти народних депутатів України звернулись із заявою до МВС та Офісу Генпрокурора з вимогою захистити журналістів «СтопКору» від необ’єктивного розслідування у справі, яку намагається «просунути» начальник Головного управління поліції у Вінницькій області Юрій Педос.

 Юрій Педос Фото: Нацполіція

«З сайту прокуратури Вінницької області нам вдалося дізнатись про порушення кримінального провадження проти знімальної групи «Стоп корупції» за статтею 182 Кримінального кодексу України. Слід зазначити, що таке зловживання владою та службовим становищем пана Педоса є неприпустимим. Маніпуляції з ручною поліцією та залякування журналістів є ганебним.

Станом на сьогодні журналісти бояться помсти Педоса Ю.В. і потребують вашого захисту. Просимо вас прийняти дане звернення до розгляду, відреагувати в межах компетенції, взяти дану ситуацію під свій особистий контроль та ініціювати притягнення винних осіб до відповідальності», — зазначається у депутатській скарзі.

 Фото: скріншот

Нагадаємо, учора всю Вінницьку область сколихнула новина про начальника Головного управління поліції в області Юрія Педоса, який пробував залякати журналістів «СтопКору». Він заявляв, що медійники нібито напали на його родину, а також припустив, що у них можуть знайти наркотики.

Наразі справу розслідує поліція. Водночас журналістська спільнота висловила стурбованість щодо об’єктивності розслідування (оскільки слідчі — фактично підлеглі Педоса).

Зокрема, у Національній спілці журналістів України закликали поліціянтів Вінничини бути об’єктивними та професійно розслідувати справу про погрози їхнього начальника Юрія Педоса журналістам.

Другие новости