ПоддержатьУкраїнська

Дітей намагались нагодувати спредом та фекаліями гризунів: недитячі ігри з дитячим харчуванням

StopCor
StopCor

StopCor

Дітей намагались нагодувати спредом та фекаліями гризунів: недитячі ігри з дитячим харчуванням

За останній рік в Україні в рази збільшилася кількість випадків отруєння дітей у школах і дитсадках. Компанія, яку підозрюють у постачанні неякісних продуктів, кілька років поспіль вигравала тендер. «СтопКор» досліджує, чим насправді годують малюків та чому досі ніхто не покараний за постачання небезпечних страв.

Завідувач одного з ДНЗ міста Києва повідомила «СтопКору», що наприкінці грудня було отримано макарони в пластикових пакетах, з домішками екскрементів пацюків та з характерним неприємним запахом. «Як завідувач, я написала і просила, що якщо є така змога, сприяти недопущенню таких не добропорядних постачальників до торгів (…) вони не мають постачати харчові продукти особливо в дитячі заклади, школи, лікарні, де є соціально незахищені верстви населення», – розповідає Олена Яблонська, директор ДНЗ №23. Яким же було здивування пані Олени, коли назву цього постачальника вона знову побачила серед тих, хто виграв тендер.

Ще один випадок постачання майже отруйних продуктів для садочків зафіксували на початку квітня. Під виглядом вершкового масла малечі привезли … спред! А цей продукт може містити шкідливі трансізомерні жирні кислоти, які збільшують ризик виникнення онкологічних захворювань, хвороб серця.

«Ми отримали від лабораторії результат, що в даному маслі більш як 60% рослинних жирів, що категорично заборонено, тобто по суті говорити, що це масло вершкове – це фальсифікат 100%», - інформує перший заступник начальника Головного управління Держпродспоживслужби м. Києва Олександр Овчаренко.

Журналісти «СтопКору» вирішили з’ясувати, хто стоїть за небезпечними поставками та з’ясувалося, що постачальник в обох випадках – один і той самий – компанія «Стартрейдинг».

Подробиці резонансного розслідування – у відео «Стоп Корупції». 

https://youtu.be/rvEqdSjuMOw

Другие новости