ПоддержатьУкраїнська

Двадцять шостий день війни з росією: хроніка подій в областях України (оновлюється)

Марина Титова
Марина Титова

Шеф-редактор

Двадцять шостий день війни з росією: хроніка подій в областях України (оновлюється)

В Україні триває двадцять шостий день війни з росією. Положення та характер дій сил оборони суттєвих змін протягом останньої доби не зазнали. Збройні Сили України та інші підрозділи Сил оборони продовжують завдавати ударів по угрупованнях військ ворога, який намагається утримати захоплені рубежі. За ситуацією в регіонах стежить "СтопКор". Інформують у тому числі й осередки ВГО "Стоп корупції".

 Двадцять шостий день війни з росією. Дайджест ''СтопКору''

Київ та область

20:00

Служба безпеки України затримала тіктокера, після публікації якого окупанти обстріляли торговельний центр у Києві.

Як повідомляє прес-служба СБУ, тіктокер днями виклав в інтернет матеріали про розташування українських військових у Києві. Згодом торговий центр, біля якого перебували українські захисники, зазнав потужного ракетного удару російських окупантів.

11:30

Ніч проти 21 березня ще з вечора розпочалася неспокійно: з потрапляння снаряду в один із торгівельних центрів у Подільському районі.

Всю ніч на місці працювали рятувальники та медики. Роботи продовжуються й наразі. Київ продовжує оборонятися, тривають роботи зі спорудження фортифікаційних споруд. Після завершення комендантської години місто живе в режимі воєнного часу. Повідомляється на офіційній сторінці у Facebook Київської міськради.

07:30

Постійні бої в напрямку Житомирської траси. Макарівська громада під обстрілом ворога. Вночі обстріляли Петрушки, Шпитьки, ДмитрівськоЇ громади, що спричинило пожежу приватних будинків. Багато сіл в Бучанському районі в окупації, що приближує гуманітарну катастрофу. Ворог обстрілює села, немає можливості виїхати. Бої та обстріли в Гостомелі, Бучі, Ірпіні. В Броварському районі на території трьох громад — ворожа техніка, періодичні хаотичні обстріли. Славутич відрізаний від постачання.

Чернігів та область

20:00

Чернігівська область дає потужну відсіч ворогу і готується працювати довше.

Про це повідомив очільник Чернігівської обласної військової адміністрації В’ячеслав Чаус. Зокрема, він повідомив, що своїм рішенням змінив комендантську годину – з 20:00 до 6:00.

07:45

Бої навколо Чернігова. Періодично росіяни обстрілювали околиці міста. У всьому Чернігові вже майже два тижні немає світла, води, тепла. Практично ніде у місті немає зв’язку, більша частина — без газу.

За словами голови Чернігівської військової адміністрації В'ячеслава Чауса, сьогодні гуманітарну допомогу отримали Чернігів, Ніжин, Прилуки та майже всі населені пункти області, зокрема й ті, які тимчасово непідконтрольні Україні.

Суми та область

21:29

У сумських школах почали відновлювати освітній процес. Учителі проводять уроки онлайн.

08:15

Всю ніч тривали обстріли передмістя Сум. Близько 4 ранку внаслідок обстрілів пошкодили ємності з аміаком на заводі "Хімпром". Стався витік. Радіус ураження близько 2,5 кілометрів, працюють аварійні бригади заводу та ДСНС. Витік аміаку ліквідували о 07:50.

Запоріжжя та область

21:15

Сьогодні в Мелітополі російські окупанти викрали трьох громадян Ізраїлю: Тетяну Кумок та її батьків – Віру та Михайла Кумок.

07:56

Станом на двадцять шостий день війни з росією, ситуація у Запоріжжі та області наразі спокійна.

Харків та область

22:09

Російські військові вбили ще одного громадянина України. Під час обстрілу однієї з пенітенціарних установ на Харківщині загинув ув’язнений.

17:23

Водопровідні мережі у Харкові наповнюються водою після поновлення роботи насосних станцій комунального підприємства «Харківводоканал».

08:20

Вночі активізувалися обстріли житлових кварталів Харкова. По області тривають бойові дії в напрямку Ізюму. Гуманітарні вантажі вчора доставили до Малої Рогані, але пропав зв'язок з 6 людьми з колони, які виїхали на Вовчанськ, це тимчасово непідконтрольна ЗСУ територія.

Рівне та область

21:24

Ввечері ворог обстріляв ракетами Рівне. З чотирьох ракет три були збиті ЗСУ. Від четвертої можливі збитки та руйнування. Повідомив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

09:00

Два ракетних удари. Працює відповідна комісія. За попередньою інформацією, є поранені та людські втрати.

Луганщина

20:13

Вся територія Луганщини наразі знаходиться під обстрілами ворожої авіації, установок «Град» та мінометів. У Сєверодонецьку обстріляна міська лікарня. Про це у Телеграмі повідомив керівник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

08:47

Вночі обстрілювали Новодружеськ, Лисичанськ та Рубіжне. За минулу добу близько 20 пошкоджених або зруйнованих об’єктів, з яких 3 багатоквартирних та 9 приватних житлових будинків, продовольчий склад, господарчі споруди, гаражі, об’єкти інфраструктури.

Донеччина

22:47

Такий вигляд зараз має Авдіївка, пише голова Донецької ОВА Павло Кириленко. За сьогодні окупанти вбили 5 жителів Авдіївки, 20 поранили.

 Окупанти обстрілюють Авдіївку Фото: Павло Кириленко

20:00

Росіяни обстріляли евакуаційні автобуси з дітьми. Окупанти відкрили вогонь по автобусах, які евакуйовували жінок та дітей з Маріуполя. Внаслідок чого було поранено 4 дітей. Вони доставлені у лікарню. Одна дитина у тяжкому стані. Ворог знав, хто знаходиться в автобусах і не зупинився. Повідомляє голова Запорізької ОДА Олександр Старух.

09:00

Мар'їнка, Очеретине, Авдіївка — постійні обстріли, авіаудар. По Мар'їнці знову — активні спроби прориву. Безуспішні. Маріуполь — без змін. Колона з автобусів сьогодні вирушить із Запоріжжя до Бердянська, щоб евакуювати людей із Бердянська (тих, хто доїхав туди з Маріуполя самотужки).

Миколаїв та область

21:00

Підрозділи Десантно-штурмових військ ЗСУ звільнили від окупантів село у Миколаївській області. Українські десантники оточили село, захопили озброєння і техніку окупанта та знищили їх сили. Також було затримано жінку, яка продавала адреси учасників АТО та патріотично налаштованих громадян.

Наразі все, що залишилося від російських окупантів - це знищена українською артилерією техніка ворога.

09:30

У місті була повітряна тривога. Протягом доби — обстріли сіл поблизу міста. Попередньо 3 легко поранених. Продовжуються бої. Частина населених пунктів знаходиться без електропостачання та тепла.

Херсон та область

20:00

Третю добу окупанти утримують міського голову Олександра Шаповалова та ще одного місцевого активіста - повідомляє Херсонська обласна державна адміністрація.

Вчора Олександру дозволили зателефонувати рідним та заспокоїти їх. Чоловік має проблеми із сердцем.

Точне місце знаходження Олександра Шаповалова та інших полонених невідомі.

09:16

Тривають сильні вибухи в районах області поблизу Миколаївщини. Вночі також у Херсоні були автоматні постріли. Подробиці уточнюються.

Одеса та область

10:30

Вранці 21 березня Одесу обстріляли з корабельної артилерії, жертв немає. Розповів речник Одеської ОВА Сергій Братчук у Telegram.

09:37

Ніч — відносно спокійна, вранці — повітряна тривога. Працювала ППО.

Як повідомляв "СтопКор" раніше, окупанти масово вдаються до мародерства та грабують покинуті будинки на Київщині.

Другие новости