ПоддержатьУкраїнська

Двадцять третій день війни з росією: як живе Україна. "СтопКор" онлайн

Марина Титова
Марина Титова

Шеф-редактор

Двадцять третій день війни з росією: як живе Україна. 'СтопКор' онлайн

В Україні триває двадцять третій день війни з росією. На фронті ситуація - без суттєвих змін. Ворог продовжує нести втрати та обстрілювати цивільні об'єкти. За ситуацією в регіонах стежить "СтопКор". Інформують у тому числі й осередки ВГО "Стоп корупції".

 Двадцять третій день війни з росією. Дайджест ''СтопКору''

Харків та область

19:00

Харків'яни вимагають позбутися всього, що пов’язує Харків із Росією – топонімів, назв закладів культури і почесних звань, присвоєних науковцям з країни-агресора.

Про це у Телеграмі повідомив голова Харківської ОДА Олег Синєгубов, передає Укрінформ.

17:41

Кільком українським військовослужбовцям вдалося провести успішну операцію по знищенню ворожої групи, що складалася, у тому числі, з працівників Головного розвідуправління РФ.

15:35

Окупанти не полишають спроб захопити місто Ізюм Харківської області.

Через обстріл російськими окупантами села Заводи на Ізюмщині 18 березня загинула родина: чоловік, дві жінки та 11-річних хлопчик. Снаряд прилетів просто в житловий будинок, де знаходились люди. Ще одна мешканка будинку отримала тілесні ушкодження.

10:00

У Харкові російські окупанти обстріляли академію держуправління за президента України. Зруйновано одну із секцій академії. Загорівся будинок навпроти.

Донеччина

22:30

Російські окупанти обстріляли дев’ятиповерхівку, крамницю та адміністративну будівлю в Авдіївці. За попередньою інформацією, є двоє загиблих і троє поранених — голова Донецької ОВА Павло Кириленко.

16:00

У Донецькій області активних бойових дій не велося.

10:15

По Краматорську нанесено авіаудар. Влучили у житловий будинок та адміністративну будівлю. Наразі відомо про 2 загиблих та 6 поранених. Повідомляє голова Святогірського відокремленого підрозділу ВГО "Стоп корупції" Володимир Рибалкін.

 Наслідки обстрілу Краматорська / фото: Павло Кириленко

Львів та область

15:20

У центрі Львова провели акцію, щоби вшанувати пам'ять 109 загиблих від рук рашистів дітей. На центральній площі міста поставили 109 порожніх візків.

09:40

По Львову було випущено 6 крилатих ракет, ймовірно, Х-555, з акваторії Чорного моря. Дві ракети засобами зенітних ракетних військ повітряного командування "Захід" знищено. Про це повідомив мер Львова Андрій Садовий.

Київ та область

21:40

У Києві ворожий снаряд влучив у подвір’я одного із приватних житлових будинків у Святошинському районі. Внаслідок падіння боєприпасу пошкоджено будівлі та автомобілі. На щастя, обійшлося без жертв. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

15:30

ЗСУ відкинули російських окупантів на 70 кілометрів від Києва на правому березі Дніпра.

10:12

У Києві обстріляли житловий квартал у Подільському районі, повідомляє КМДА. Одна людина загинула, 19 постраждали, із них четверо дітей. Пошкоджені 6 житлових будинків, дитсадок та школа. Повідомив мер Києва Віталій Кличко на офіційній сторінці у Facebook.

Суми та область

22:00

Біля Тростянця Сумської області наші сили оборони знищили колону ворожої техніки — Генштаб З

17:00

У Сумах, 18 березня близько 16:00 внаслідок артобстрілу сталося загорання одноповерхової складської будівлі з лакофарбовою продукцією на площі більше 6 тис. м кв. Попередньо жертв та постраждалих немає.

 Пожежа в Сумах Фото: ДСНС

15:43

Понад 4 тисячі громадян евакуювалася гуманітарним коридором із Сумської області у п'ятницю, повідомив голова обласної державної адміністрації Дмитро Живицький.

"Станом на 15:00 гуманітарним коридором із Сумської області виїхало 560 авто - 2288 громадян, 53 автобуси - 1725 громадян", - написав він у своєму телеграм-каналі.

10:15

Станом на двадцять третій день війни у Сумській області попередньо, на сьогодні узгоджено гуманітарні коридори. Евакуювати планують із 6 населених пунктів: міста Суми, Тростянця, Лебедина, Конотопа, Великої Писарівки та Краснопілля, – повідомив голова ОВ Дмитро Живицький.

Як повідомляв "СтопКор" раніше, Міністерство оборони України оновило дані про втрати російських військових в Україні станом на 18 березня. 

Одеса та область

20:00

Українська протиповітряна оборона знищила ворожі безпілотники над Одесою. Повідомляє речник Оперативного штабу Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук у Telegram.

11:00

Рано вранці 18 березня в небі над Одеською областю українські зенітники збили крилату ракету ворога. Про це повідомила Служба зв'язків з громадськістю повітряного командування "Південь".

Луганщина

22:20

Луганська область не перебуває повністю під окупацією російських військ. Про це повідомив очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай.

15:50

Російські окупанти обстріляли лікарню в Лисичанську. Повідомляє голова Луганської ОДА Сергій Гайдай.

Крім того у Луганській області російські окупанти активізували бойові дії в районі населеного пункту Рубіжне, де мають частковий успіх.

Запоріжжя та область

22:32

З-під завалів зруйнованого рашистами Драматичного театру Маріуполя продовжують рятувати людей. Інформації про загиблих – немає, проте є одна тяжко поранена людина.

21:00

У Запорізькій області російські окупанти обстріляли рятувальників, які приїхали гасити наслідки попередніх обстрілів — один працівник ДСНС загинув, 5 поранені.

19:20

Окупанти знищують завод "Азовсталь" у Маріуполі. 

Другие новости

СБУ сообщила о подозрении гендиректору крупнейшего производителя российских 'Калибров'

СБУ сообщила о подозрении гендиректору крупнейшего производителя российских "Калибров"

Чиновник входит в близкое окружение высшего военно-политического руководства России и возглавляет предприятие, которое является главным производителем крылатых ракет "Калибр"