ПоддержатьУкраїнська

Ексмайору ЗСУ оголосили підозру через вибухи боєприпасів у Балаклії

StopCor
StopCor

StopCor

Ексмайору ЗСУ оголосили підозру через вибухи боєприпасів у Балаклії

За фактом вибухів на технічній території військової частини в місті Балаклія Харківської області — підозрюється колишній майор Збройних Сил України. Про це інформує Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері об’єднаних сил, передає "#Букви".

 Фото: скріншот

Колишньому майору повідомили про підозру у недбалому ставленні до військової служби (ч. 3 ст. 425 КК України).

"Проведеними експертизами підтверджено, що недбале ставлення вказаної особи до служби перебуває в причинно-наслідковому зв’язку із настанням вищевказаних тяжких наслідків. Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", — йдеться в повідомленні.

Ім’я майора не розголошується. Крім цього, прокуратура не виключає притягнення до відповідальності й решти військових.

"Досудове розслідування за фактом вибухів на території військової частини в місті Балаклія Харківської області продовжується, слідством перевіряються дії (бездіяльність) інших військових службових осіб", — зазначили у відомстві.

Нагадаємо, 15 листопада 2019 року на території військового арсеналу в Балаклії Харківської області сталася низка вибухів. У результаті отримали смертельні поранення двоє військових саперів. Ще п’ятеро військових отримали поранення різного ступеня тяжкості, один з них загинув у лікарні.

Начальник Генерального штабу — Головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак заявляв, що нещодавні вибухи на складах боєприпасів у Балаклії стали результатом службової недбалості, і винні будуть позбавлені посад.

Як повідомляв "СтопКор" раніше, проти нардепа Рабіновича почали розслідування через карту без Криму.

Другие новости