ПоддержатьУкраїнська

Експерт розповіла, чому Зеленського називали "тефлоновим кандидатом"

StopCor
StopCor

StopCor

Експерт розповіла, чому Зеленського називали 'тефлоновим кандидатом'

Значну роль у перемозі Володимира Зеленського на виборах зіграло емоційне підсвідоме. Таку думку висловила експерт-політолог Людмила Зубрицька під час круглого столу щодо поширення маніпулятивної інформації в українських ЗМІ під час виборів у Києві. 

Експерт розповіла, чому Зеленського називали ''тефлоновим кандидатом''

"Яку емоцію викликає той чи інший політик? Зеленський асоціювався з емоцією "радість". У Порошенка були недовіра та страх. У Зеленського не було антирейтингу. "Тефлоновий кандидат" – так його називали. Щойно він набув політичного досвіду – ситуація дещо змінилась", – наголосила вона.

Зубрицька зазначила, що лише будучи свідомим, можна раціонально сприймати інформацію, яка створена з метою маніпуляцій.

"Ми говоримо про переформатування свідомості. Ми не повинні говорити, що потрібно жити лише смайликами. Потрібно навчити думати головою якнайбільше людей. Це складно, але це можливо, аби в людей було бажання. Аналізувати інформацію можливо, якщо включити "раціо".

Ідеологія померла, народився популізм. Він, як правило, не використовує позитивні емоції, а лише негатив та протиставлення, зіштовхування лобами. Для нашого суспільства – це страшне явище, тому що ми й так у стані війни", – додала вона.

Експерт розповіла, чому Зеленського називали ''тефлоновим кандидатом''

В Україні ситуація дещо покращилась та з'явились позитивні тенденції.

"Раніше сприйняття українцями України було лише негативним. Починаючи з минулого року, ми вийшли на нуль. В нас з'явилась позитивна тенденція сприйняття самих себе. Це можливо нарощувати. Важлива віра в те, що громадянське суспільство зможе протистояти речам, які їм не подобаються. Ми впевнені в тому, що зможемо щось змінити, якщо цього захочемо", – підсумувала експерт.

Другие новости