ПоддержатьУкраїнська

Експерти назвали найдорожчі українські міста

StopCor
StopCor

StopCor

Експерти назвали найдорожчі українські міста

Рейтинг українських міст за вартістю життя очолила Одеса, а столиця України опинилася на другому місці.

Про це свідчать дані, опубліковані порталом Numbeo.

До першої п'ятірки найдорожчих міст України увійшов також Харків, Дніпро та Суми. Після вказаних міст у рейтингу розмістився Львів.

На сайті також вказане місце українських міст в аналогічному світовому рейтингу. Так, у списку міст світу за дорожнечею життя Одеса опинилася на 454-му місці, Київ поступився їй на чотири сходинки й зайняв 458-му позицію. Харків знаходиться на 465-му місці, Дніпро – 472, Суми – 473, Львів – 475-му місці.

Найбільш дорогим містом у світі виявився адміністративний центр Бермудських островів Гамільтон. Після нього у рейтингу розмістилися три швейцарські міста – Женева, Базель, Цюрих.

Відзначимо, що автори рейтингу враховували вартість нерухомості, тарифи на комунальні послуги, ціни на харчові продукти й одяг та інші показники.

Портал Numbeo є однією з найбільших у світі баз даних, яка формується на основі інформації від користувачів з різних міст та країн по всьому світу. Сайт пропонує актуальні дані про вартість життя, ціни на нерухомість, про охорону здоров'я, злочинність, транспорт та забруднення навколишнього середовища.

Нагадаємо, раніше в Україні склали рейтинг міст за рівнем життя та комфортністю. У лідерах опинилися Вінниця, Луцьк і Харків, в аутсайдерах – Запоріжжя і Дніпро.

Другие новости